archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten Nederlands kam¬≠pi¬≠oen Young Riders met ‚Äėbizarre scores‚Äô

ūüďĆ ERMELO ‚ÄĒ Marten Luiten was opper¬≠mach¬≠tig op het NK Young Riders. Met de mer¬≠rie Fynona kwam hij op een gemid¬≠delde score van ruim 80 pro¬≠cent over de twee onder¬≠de¬≠len en werd de Groninger afge¬≠te¬≠kend Nederland kampioen. 
Marten Luiten Fynona

ūüďĆ Ermelo
ūüďĚ KNHS | paardensportnoord

Marten Luiten was opper­mach­tig op het NK Young Riders. Met de mer­rie Fynona kwam hij op een gemid­delde score van ruim 80 pro­cent over de twee onder­de­len en werd de Groninger afge­te­kend Nederland kampioen.

‚ÄěEcht bizar deze sco¬≠res‚ÄĚ, ver¬≠telt de kam¬≠pi¬≠oen uit Winschoten. Na het zil¬≠ver vorig jaar was er nu goud. Thalia Rockx ging ten opzichte van 2020 ook een trede hoger op het podium en won nu zil¬≠ver. Milou Dees bewees haar goede vorm van de afge¬≠lo¬≠pen weken met de bron¬≠zen medaille.

Marten Luiten Fynona
Marten Luiten met Fynona. (archief)
ūüďł Steven Stegen

In de eer¬≠ste proef zet¬≠ten Marten Luiten en de Amp√®re-doch¬≠ter Fynona, de volle zus van de hengst All at Once, waar¬≠mee Yessin Rahmouni in het seni¬≠o¬≠ren¬≠kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap start, een score neer van ruim 79 pro¬≠cent. Dat was vijf pro¬≠cent meer dan de con¬≠cur¬≠ren¬≠tie. 82.375% was het resul¬≠taat in de K√ľr op Muziek.

Nog gerou­ti­neer­der

‚ÄěVorig jaar had¬≠den Fynona en ik al een heel goed sei¬≠zoen‚ÄĚ, ver¬≠telt de stu¬≠dent uit Winschoten. Ze ver¬≠o¬≠ver¬≠den toen zil¬≠ver op het NK en reden later naar indi¬≠vi¬≠du¬≠eel en team¬≠goud op het EK. ‚ÄěDit sei¬≠zoen merk ik dat ik nog gerou¬≠ti¬≠neer¬≠der en nog strak¬≠ker door de proe¬≠ven kan rij¬≠den met een nog beter plan. Dan gaan de sco¬≠res dus ook nog omhoog. Fynona wordt ook steeds meer beves¬≠tigd in de proe¬≠ven en dan kan ik met volle zeker¬≠heid nog een keer extra oprijden.‚ÄĚ

Marten is lid van het KNHS Talententeam. ‚ÄěWe heb¬≠ben van¬≠wege de corona dit jaar nog geen bij¬≠een¬≠kom¬≠sten gehad met het team, maar de trai¬≠nin¬≠gen gaan wel gewoon door.‚ÄĚ
Marten ver¬≠wacht wel dat hij door Monique Peutz gebeld wordt voor het EK team. ‚ÄěAls je drie uit drie heb gewon¬≠nen, hoop ik dat wel. In Exloo ging het inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠naal ook al echt goed‚ÄĚ, lacht Marten met gevoel voor understatement.

‚ÄěFynona is van Stal 104. Het plan is om dit sei¬≠zoen af te maken bij de Young Riders en daarna de over¬≠gang te maken naar de U25. Dat is mijn ambi¬≠tie met haar, ter¬≠wijl ik nog bij de Young Riders mag blij¬≠ven rij¬≠den. Ik heb thuis nog een aan¬≠tal leuke paar¬≠den staan die het stokje bij de Young Riders kun¬≠nen overnemen.‚ÄĚ

Nieuwe K√ľr

Thalia Rockx kwam heel dicht¬≠bij met een zeer goed gere¬≠den fina¬≠le¬≠proef met de sier¬≠lijke mer¬≠rie Golden Dancer de la Fazenda. Haar score was 79.958 pro¬≠cent. Het leverde de ama¬≠zone, die net als Marten lid is van het KNHS Talententeam, de zil¬≠ve¬≠ren medaille op. ‚ÄúIk ben er echt super blij. Ik heb vorig jaar een nieuwe K√ľr laten maken, maar die heb ik van¬≠wege Corona nog niet zo vaak kun¬≠nen rij¬≠den. Ik heb echt het gevoel dat ik de punt¬≠jes op de i begin te krij¬≠gen. Dat zie je dan terug in de scores.‚ÄĚ

Milou Dees, die bezig is aan een sterk sei¬≠zoen, reed Francesco naar het brons. In de eer¬≠ste proef werd hun ver¬≠rich¬≠ting gewaar¬≠deerd met 72.010 pro¬≠cent. Het resul¬≠taat in de K√ľr op Muziek was 78.833.

U25

Na het zil¬≠ver vorig jaar sluit Jasmien de Koeyer (Koewacht) haar loop¬≠baan in de U‚ÄĎ25 af met de titel op het NK Dressuur. Haar vaste part¬≠ner in de strijd is de mer¬≠rie Esperanza die ze al zeven jaar onder het zadel heeft. Ze won¬≠nen beide onder¬≠de¬≠len van het NK. De zil¬≠ve¬≠ren medaille was voor Devenda Dijkstra, brons ging naar Febe van Zwambagt.

Met Don Tango B pakte Evi van Rooij (Sint Michielsgestel) de titel bij de Junioren. De gelou¬≠terde ama¬≠zone was de beste in de finale en ver¬≠o¬≠verde daar¬≠mee het goud. ‚ÄěGeweldig. Ik had het gewoon niet ver¬≠wacht, maar wilde zo graag kam¬≠pi¬≠oen wor¬≠den.‚ÄĚ Sanne van der Pols reed Excellentie naar het zil¬≠ver. Lara van Nek kreeg de bron¬≠zen medaille omgehangen.

Kyra Jonkers (Heerde) heeft onbe¬≠dreigd en ver¬≠wacht de titel gewon¬≠nen bij de Children op het NK Dressuur. Met Eyecatcher reed ze in de finale een bijna vlek¬≠ke¬≠loze proef die met ruim 80 pro¬≠cent werd beoor¬≠deeld. Het zil¬≠ver was voor Lize van den Heuvel met Hilton‚ÄĎS, het brons ging naar Fleur Kempenaars met Armano.


gerelateerde berichten
Total
20
Share