Marten Luiten aangekomen op EK: ‘de sfeer is hier super’

Marten Luiten aangekomen op EK: ‘de sfeer is hier super’

5 juli 2021 22:23 0

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Oliva Nova
📝 paardensportnoord
📸 Equigeniek

Marten Luiten is met Fynona inmiddels veilig aangekomen in Oliva Nova. De ruiter uit Winschoten neemt opnieuw deel aan het EK voor Young Riders. De eerste training in de Spaanse zon zit er op, zo meldt hij in deze blog.

door: Marten Luiten

Gisteren zijn we heel vroeg (02.00) vertrokken naar het wedstrijdterrein in Oliva Nova! In de ochtend begon de temperatuur al flink op te lopen, dus daarom was het fijn om in de nacht te reizen en op tijd te arriveren op de plek van bestemming.

De accommodatie van het EK in Oliva Nova.

Eenmaal gearriveerd op het terrein, werd alles eerst uitgepakt en werd het Nederlandse kamp opgezet. De paarden staan in mooie binnenstallen, waar we met doeken overheen toch wat schaduw hebben kunnen creëeren.

In de middag werd door iedereen rustig getraind in de half-overdekte binnenbaan. De paarden hebben natuurlijk lang gereisd, dus de training was hierop aangepast.

Ook was het de eerste dag in de warmte, maar met een zeewind en een dak was het prima te doen in de trainingsbaan! In de avond hebben we met een aantal ruiters een verfrissende duik genomen. Het strand is hier heel dichtbij, dus dat is een leuke bijkomstigheid 😉

Vandaag stond een training met de bondscoach op het programma! We hebben in de losrijdbaan en in de 10 minutenbaan gereden, de training ging fijn! We hebben een aantal dagen wat rustiger aan gedaan en Fynona had meer dan genoeg energie.

Morgen is de vetcheck, het baanverkennen en in de avond is de openingsceremonie. We zijn met allemaal hele leuke teams, de sfeer is super en iedereen heeft er, ondanks de warmte, heel veel zin in!

coverfoto gemaakt door Equigeniek.

Deel dit bericht