Jarige Mart IJland wint 1.40 op Jumping Outdoor Tolbert

  • 27 augustus 2021 19:46

door: Steven Stegen, 27 augustus 2021 19:46

📌 Tolbert
📝 paardensportnoord

Op de dag dat hij 17 wordt eiste Mart IJland de overwinning op in het 1.40 bij Jumping Outdoor Tolbert. De jonge ruiter uit Hengelo was in de wedstrijd direct op tijd de beste met Il Cavallo VL.

Ruim 40 combinaties verschenen aan de start in de mooie piste bij de HJC-manege. Er werd niet echt op het scherpst van de snede gereden. Vooral in het tweede deel van de wedstrijd viel het kwalitatief tegen.

TOLBERT - Op de dag dat hij 17 wordt eiste Mart IJland de overwinning op in het 1.40 bij Jumping Outdoor Tolbert. De jonge ruiter uit Hengelo was in de wedstrijd direct op tijd de beste met Il Cavallo VL. Karl-Heinz Markus werd tweede.
Marianne Boerema stuurde Porto Allegre naar de vierde plaats.
📸 Steven Stegen

De winnende rit van Mart IJland en Il Cavallo VL (v. Callahan VDL) oogde niet eens heel erg snel, maar IJland stuurde strak en rondde vooral het tweede deel van het parcours heel handig af. Dat resulteerde in een tijd van 59.56, genoeg om de eerste prijs mee naar huis te nemen. IJland rijdt sinds 1 juni voor de stal van Daan en Mareille van Geel in Gees.

De tweede plaats wasw voor Karl-Heinz Markus. De Duitse routinier startte al als tweede met Que Casco en bleef met enig geluk foutloos. De Duitser hield geruime tijd de leiding met zijn tijd van 59.73, maar IJland snelde hem dus nog voorbij. Hielke de Jong werd met Headline derde en Marianne Boerema met Porto Allegre vierde.