Wesley de Boer wint Grote Prijs Jumping Outdoor Tolbert

  • 29 augustus 2021 19:03
door: redactie, 29 augustus 2021 19:03

📌 Tolbert
📝 paardensportnoord

De Grote Prijs van Jumping Outdoor Tolbert is zondag gewonnen door Wesley de Boer. De ruiter uit Nieuwleusen klopte met Sisi in de barrage 12 tegenstanders, onder wie Albert Zoer. Zoer was de snelste, maar eindigde door een fout van Florian als achtste.

In de finale van Jumping Outdoor Tolbert deden 32 combinaties een gooi naar de hoofdprijs die was aangeboden door hoofdsponsor Eemsned. Daarvan kwamen er 13 terug voor de spannende barrage op de uitstekende bodem bij de HJC-manege.

Wesley de Boer en Sisi tijdens de ereronde van Jumping Outdoor Tolbert.
📸 Arjen Schilperoord

Albert Zoer had wel zin in opnieuw een overwinning, net als onlangs in Exloo, en leek daarin goed op weg met de KWPN-hengst Florian. De ruiter uit Echten zette inderdaad de snelste tijd op de klok, maar er viel onderweg wel een balk. Daarmee werd Zoer toch nog achtste.

De verschillen in de kop waren maar minimaal. Met een tijd van 40.85 eiste de 15-jarige Wesley de Boer als één van de jongere deelnemers de overwinning op met de 8-jarige merrie Sisi (v. Baltic VDL). Het verscchil met de nummer twee, Brian Kommers met Twist Her Z, was slechts acht honderdste van een seconde.

Een knappe derde plaats was er voor Marianne Boerema en Porto Allegre, een combinatie die zich vrijdag met de vierde plaats in het 1.40 ook al knap liet zien. Eric ten Cate en Incredible maakten de top vijf compleet.

Grote Prijs Jumping Outdoor Tolbert 2021

Ruiter

Paard

tijd

1.

Wesley de Boer

Sisi
v. Baltic VDL

0-40.85

2.

Brian Kommers

Twist Her Z
v. Twisther

0-40.93

3.

Marianne Boerema

Porto Allegre 2
v. Plot Blue

0-42.24