archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling op reservebank voor EK springen Riesenbeck

📌 ERMELO – Jur Vrieling gaat als reserve naar het EK springen dat van 1 tot en met 5 september in het Duitse Riesenbeck wordt verreden. Bondscoach Rob Ehrens maakte het team donderdag bekend.
Jur Vrieling Fiumicino van de Kalevallei
Jur Vrieling werd derde met Fiumicino van de Kalevallei.
📸 Hubside Jumping | Marco Villanti

📌 Ermelo
📝 KNHS | paardensportnoord

Jur Vrieling gaat als reserve naar het EK springen dat van 1 tot en met 5 september in het Duitse Riesenbeck wordt verreden. Bondscoach Rob Ehrens maakte het team donderdag bekend.

Net terug van de Olympische Spelen in Tokio, waar de Nederlandse springruiters op de vierde plaats eindigden in de landenwedstrijd, staat over twee weken het Europees kampioenschap Springen in Riesenbeck op de kalender. Bondscoach Rob Ehrens gaat met een frisse equipe voor TeamNL naar het EK.

Ehrens: ,,Ik ga met een sterk team naar het EK. De komende weken zullen we zien nog in de flow te komen met het komend weekend bijvoorbeeld de wedstrijd in Valkenswaard en dan hoop ik dat we echt een vuist kunnen maken.ā€

De bondscoach selecteerde voor de komende titelstrijd Bart Bles met Kriskras DV, Marc Houtzager met Sterrehofā€™s Calimero, Frank Schuttert met Lyonel D, Harrie Smolders met Bingo du Parc en als reserve gaat Jur Vrieling mee met Fiumicino van de Kalevallei. (coverfoto)

Van het EK-team kwamen alleen Harrie Smolders met Bingo de Parc in Tokio in actie. ,,Bingo du Parc heeft in Tokio alleen de laatste ronde van de landenwedstrijd gelopen. We hadden in het voortraject naar Tokio ook afgesproken dat daarop het EK zou volgen. We denken dat dat goed kan”, zegt Ehrens.

,,Voor de paarden Beauville Z, Sterrehofā€™s Dante N.O.P. en Zypria S N.O.P. geldt dat die in Tokio genoeg gedaan hebben. In het kader van het paardenwelzijn gaan we deze paarden geen EK laten lopen. Na het EK volgt Aken en daarna maken we de balans op welke paarden fit-to-compete zijn voor de FEI Nations Cup finale in Barcelonaā€, legt Ehrens uit.

Tijdens het EK over veertien dagen wordt weer volgens de ā€˜normaleā€™ format gereden. Vanuit de eerste wedstrijd worden de seconden omgezet in strafpunten, die meegenomen worden naar de landenwedstrijd en die ook tellen voor het individuele klassement.

Team EK springen 2021

Bart Bles (Babberich)
Kriskras DV (v.Cooper van de Heffinck), BWP, 11 jaar, bruin, ruin, eigenaar: SF Equestrian BV

Marc Houtzager (Rouveen)
Sterrehofā€™s Calimero (v.Quidam de Revel), KWPN, bruin, ruin, 14 jaar, eigenaar: Stoeterij Sterrehof

Frank Schuttert (Meeuwen, B)
Lyonel D (v.Little Joe), NRPS, bruin, ruin, 12 jaar, eigenaren: Jos Lansink en Onno Holtrust

Harrie Smolders (Lage Mierde)
Bingo du Parc (v.Mylord Carthago), SF, vos, ruin, eigenaar: Copernicus Stables LLC

Jur Vrieling (Holwierde), reserve
Fiumicino van de Kalevallei (v.Plot Blue), SBS, bruin, ruin, 10 jaar, eigenaren: Joeri Stevens en Geert de Sloover


Programma Europese Kampioenschappen Springen, Riesenbeck (Dui)
Woensdag 1 september
11.00 uur Snelheid- en wendbaarheidswedstrijd

Donderdag 2 september
13.00 uur Landenwedstrijd (deel 1)

Vrijdag 3 september
13.00 uur Landenwedstrijd (deel 2), finale

Zondag 5 september
14.00 uur Individuele finale, eerste ronde
16.00 uur Individuele finale, tweede ronde

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel