archief
contact
+31 6 53239630

OS Tokio: spring­rui­ters nipt naar fina­le, Smolders vervangt Greve

ūüďĆ TOKIO ‚ÄĒ De Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters hebben zich net weten te plaat¬≠sen voor de fina¬≠le van de landen¬≠wed¬≠strijd op de Olympische spelen. Zaterdag komen de tien beste teams in actie om de medail¬≠les. Bondscoach Rob Ehrens stelt dan Harrie Smolders op, in plaats van Willem Greve. 

ūüďĆ Tokio
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord | KNHS

De Nederlandse spring­rui­ters hebben zich net weten te plaat­sen voor de fina­le van de landen­wed­strijd op de Olympische spelen. Zaterdag komen de tien beste teams in actie om de medail­les. Bondscoach Rob Ehrens stelt dan Harrie Smolders op, in plaats van Willem Greve.

Greve kwam vrij¬≠dag als eerste voor Nederland in actie en liep met Zypria S 13 straf¬≠pun¬≠ten op. ‚ÄěDe merrie sprong niet meer zo fit als normaal gespro¬≠ken‚ÄĚ, oordeel¬≠de Ehrens. ‚ÄěIk moet in eerste instan¬≠tie denken aan het welzijn van het paard.‚ÄĚ

Ehrens laat zater¬≠dag dus reser¬≠ve Harrie Smolders in actie komen met Bingo du Parc. De combi¬≠na¬≠tie moet al als twee¬≠de rijden, maar heeft in Tokio nog geen parcours gezien. Ehrens: ‚ÄěMaar goed, Harrie is een gerou¬≠ti¬≠neer¬≠de ruiter. Zijn paard heeft geen mega staat van dienst, maar daar¬≠van hebben we geen enkel paard bij ons. We zijn hier met alle¬≠maal paar¬≠den die nog geen kampi¬≠oen¬≠schap¬≠pen hebben gelo¬≠pen. We moeten toewer¬≠ken naar een situ¬≠a¬≠tie waar¬≠in we op kampi¬≠oen¬≠schap¬≠pen van dit formaat combi¬≠na¬≠ties hebben met veel meer erva¬≠ring op de teller. Maar op dit moment is dat niet zo en moeten we dealen met wat we hebben.‚ÄĚ

Na Greve kwam Marc Houtzager voor TeamNL in de baan. De ruiter uit Rouveen liep met Sterrehof’s Dante één balk en een tijd­fout op, een totaal van vijf strafpunten.

Druk op Van der Vleuten

De druk lag daar¬≠na bij Maikel van der Vleuten, de winnaar van het indi¬≠vi¬≠du¬≠e¬≠le brons. Beauville bleef nu niet fout¬≠loos, maar gooi¬≠de twee balken af. E√©n fout¬≠je meer en het was klaar geweest voor de Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters. ‚ÄěMijn hart¬≠slag liep wel even op‚ÄĚ, erken¬≠de de 63-jari¬≠ge bondscoach.

De Nederlandse ploeg begint na de moei­za­me kwali­fi­ca­tie zonder al te hoge gespan­nen verwach­tin­gen aan de fina­le, maar kan wel baat hebben bij de nieu­we opzet. Alle landen begin­nen in de medail­le­strijd weer op nul straf­pun­ten. Dus alles is in prin­ci­pe nog mogelijk.

Uitslag kwali­fi­ca­tie­wed­strijd landenteams

1.         Zweden ‚Äď 0 straf¬≠pun¬≠ten
2.         Belgi√ę ‚Äď 4
2.         Duitsland ‚Äď 4
4.         Zwitserland ‚Äď 10
5.         Verenigde Staten ‚Äď 13
6.         Frankrijk ‚Äď 15
7.         Groot-Brittanni√ę ‚Äď 20
8.         Brazili√ę ‚Äď 25
9.         Nederland ‚Äď 26
10.       Argentini√ę ‚ÄĒ 27


gerelateerde berichten
Total
44
Share