Olympische afvaardiging bekend: met Dinja van Liere en zonder Jur Vrieling

Share
  • 26 juni 2024 18:57

door: redactie, 26 juni 2024 18:57
Apeldoorn
stegen.net | persbericht

De bondscoaches hebben de afvaar­diging bekend gemaakt voor de Olym­pische Spelen. Dinja van Liere is er dit keer wel bij. Ook Emmelie Schol­tens zit in het team. Spring­ruiter Jur Vrieling ziet Parijs aan zijn neus voorbij gaan.

De Oranje-springruiters komen op de Spelen van Parijs aan de start met de ervaren Harrie Smolders (Uricas vd Kattevennen), Maikel van der Vleuten (Beauville Z) en Willem Greve (Grandorado TN). Van der Vleuten pakte op de vorige Spelen in Tokio brons. Kim Emmen gaat mee als eerste reserve, maar mochten de ruiters gezond blijven, gaan hun reservepaarden voor.

Willem Greve met Grandorado TN N.O.P.

Jur Vrieling is niet geselecteerd voor de Olympische Spelen van Parijs. De springruiter uit Holwierde had stille hoop dat de keus van bondscoach Jos Lansink toch nog op hem zou vallen.

Vrieling is wel niet meereizende reserve voor het geval dat een ruiter of paard dat wel in Parijs aanwezig is ziek of geblesseerd raakt. Long John Silver waarmee Vrieling naar de Spelen wilde, werd vorig jaar oktober verkocht. Daardoor werd de kans minimaal om voor de derde keer deel te nemen aan de Olympische Spelen.

De springruiters komen in actie van 1 tot en met 6 augustus.

Paspoort

Dinja van Liere gaat met Hermès N.O.P. naar de Olympische Spelen. Het paspoort van de hengst is nu wel in orde. Bij de vorige Spelen in Tokio stond Hermès ingeschreven als Duits paard. Volgens de reglementen moeten paarden de nationaliteit hebben van het land waarvoor de ruiter uitkomt. Van Liere moest toen een ander paard kiezen.

De 33-jarige amazone won afgelopen weekend de kür op muziek bij het 75ste CHIO in Rotterdam. Op Hermès kwam ze in het Kralingse Bos tot een score van 87,830 procent, een persoonlijk puntenrecord.

De dressuurruiters strijden van 30 juli tot en met 4 augustus om de medailles.

Olympische selectie paardensport 2024
Eventing: Janneke Boonzaaijer, Raf Kooremans, Sanne de Jong. Reserve: Elaine Pen.
Dressuur: Dinja van Liere, Hans Peter Minderhoud, Emmelie Scholtens. Reserve: Edward Gal.
Springen: Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Willem Greve. Reserve: Kim Emmen.