OS Tokio: springruiters loten gunstige laatste startpositie

Share
  • 5 augustus 2021 19:43

door: KNHS, 5 augustus 2021 19:43

📌 Tokio
📝 KNHS | paardensportnoord

De Nederlandse springruiters hebben gunstig geloot voor de Olympische landenwedstrijd. De equipe van Rob Ehrens mag vrijdag als laatste starten.

Wie weet brengt deze laatste startpositie net zo veel geluk als de laatste startpositie van Maikel van der Vleuten (coverfoto) gisteren in de barrage om de individuele medailles, waar hij brons haalde. De volgorde is als volgt: Willem Greve met Zypria S (19de), Marc Houtzager met Dante (38ste) en Maikel van der Vleuten met Beauville Z (57ste).

Alle teams beginnen weer met 0 strafpunten op de teller. De beste tien landenteams plaatsen zich voor de finale op zaterdag. De beste 10 teams (inclusief alle teams die op de 10e plaats eindigen) na de teamkwalificatie gaan door naar de teamfinale. In de kwalificatiewedstrijd (Tabel A, niet op tijd, zonder barrage) vrijdag, gaan 20 landenteams van start met elk drie ruiters.

Schone lei

In de finale van zaterdag beginnen alle gekwalificeerde teams weer met een schone lei. De finale gaat over één parcours (Tabel A, niet op tijd). Er volgt een eventuele barrage om – in geval van een gelijk aantal strafpunten – de winnaars van de teammedailles vast te stellen.

Alle Nederlandse paarden kwamen vandaag ‘fit to compete’ uit de veterinaire keuring. De bondscoaches mogen op advies van de teamveterinair voor de kwalificatie van de landenwedstrijd een combinatie vervangen door de reserve-combinatie. Maar hiervan heeft Rob Ehrens geen gebruik gemaakt. Reserve Harrie Smolders mag zaterdag ook nog ingezet worden mocht een andere combinatie niet 100% fit zijn.

Programma (Nederlandse tijden)
Vrijdag 6 augustus: Kwalificatie landenwedstrijd 12:00 – 15:05 uur
Zaterdag 7 augustus: Finale landenwedstrijd 12:00 – 14:30 uur