archief
contact
+31 6 53239630

OS Tokio: spring­rui­ters loten gunsti­ge laat­ste startpositie

ūüďĆ TOKIO ‚ÄĒ De Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters hebben gunstig geloot voor de Olympische landen¬≠wed¬≠strijd. De equi¬≠pe van Rob Ehrens mag vrij¬≠dag als laat¬≠ste starten. 

ūüďĆ Tokio
ūüďĚ KNHS | paardensportnoord

De Nederlandse spring­rui­ters hebben gunstig geloot voor de Olympische landen­wed­strijd. De equi­pe van Rob Ehrens mag vrij­dag als laat­ste starten.

Wie weet brengt deze laat­ste start­po­si­tie net zo veel geluk als de laat­ste start­po­si­tie van Maikel van der Vleuten (cover­fo­to) giste­ren in de barra­ge om de indi­vi­du­e­le medail­les, waar hij brons haal­de. De volg­or­de is als volgt: Willem Greve met Zypria S (19de), Marc Houtzager met Dante (38ste) en Maikel van der Vleuten met Beauville Z (57ste).

Alle teams begin­nen weer met 0 straf­pun­ten op de teller. De beste tien landen­teams plaat­sen zich voor de fina­le op zater­dag. De beste 10 teams (inclu­sief alle teams die op de 10e plaats eindi­gen) na de team­kwa­li­fi­ca­tie gaan door naar de team­fi­na­le. In de kwali­fi­ca­tie­wed­strijd (Tabel A, niet op tijd, zonder barra­ge) vrij­dag, gaan 20 landen­teams van start met elk drie ruiters.

Schone lei

In de fina¬≠le van zater¬≠dag begin¬≠nen alle gekwa¬≠li¬≠fi¬≠ceer¬≠de teams weer met een scho¬≠ne lei. De fina¬≠le gaat over √©√©n parcours (Tabel A, niet op tijd). Er volgt een even¬≠tu¬≠e¬≠le barra¬≠ge om ‚Äď in geval van een gelijk aantal straf¬≠pun¬≠ten ‚ÄĒ de winnaars van de team¬≠me¬≠dail¬≠les vast te stellen.

Alle Nederlandse paar¬≠den kwamen vandaag ‚Äėfit to compe¬≠te‚Äô uit de vete¬≠ri¬≠nai¬≠re keuring. De bonds¬≠coa¬≠ches mogen op advies van de team¬≠vete¬≠ri¬≠nair voor de kwali¬≠fi¬≠ca¬≠tie van de landen¬≠wed¬≠strijd een combi¬≠na¬≠tie vervan¬≠gen door de reser¬≠ve-combi¬≠na¬≠tie. Maar hier¬≠van heeft Rob Ehrens geen gebruik gemaakt. Reserve Harrie Smolders mag zater¬≠dag ook nog inge¬≠zet worden mocht een ande¬≠re combi¬≠na¬≠tie niet 100% fit zijn.

Programma (Nederlandse tijden)
Vrijdag 6 augus¬≠tus: Kwalificatie landen¬≠wed¬≠strijd 12:00 ‚Äď 15:05 uur
Zaterdag 7 augus¬≠tus: Finale landen¬≠wed¬≠strijd 12:00 ‚Äď 14:30 uur

gerelateerde berichten
Total
0
Share