Zorgen bij Martin Fuchs na ernstige blessure van Clooney

Share
  • 16 augustus 2021 23:26

door: redactie, 16 augustus 2021 23:26

📌 Zürich
📝 paardensportnoord

Grote zorgen bij springruiter Martin Fuchs. Zijn unieke schimmel Clooney is ernstig gewond geraakt toen hij in de wei een flinke uitglijder maakte. Clooney verblijft in de dierenkliniek in Zürich.

Fuchs maakte het nieuws zelf bekend op sociale media. ,,Clooney gleed uit in de wei en heeft zijn rechter schouder flink geblesseerd.” Verdere details kan de Zwitserse ruiter nog niet geven.

Martin Fuchs Clooney
Martin Fuchs en Clooney werden in 2019 Europees kampioen in Rotterdam.
📸 Jacob Melissen

Wel is duidelijk dat de sportcarrière van de indrukwekkende schimmel er hoe dan ook op zit. Het is nu de inzet om het paard te redden en er voor te kunnen zorgen dat hij nog een mooi pensioen tegemoet gaat.

Indrukwekkende loopbaan

Martin Fuchs (29) heeft veel te danken aan Clooney (v. Cornet Obolensky), waarmee hij onlangs nog deelnam aan de Olympische spelen in Tokio. Het duo werd Europees kampioen in Rotterdam in 2019.

De schimmel deed zijn eerste wedstrijdervaring op onder Jana Wargers, die zesde met hem werd bij het WK voor jonge springpaarden. In 2014 nam Martin Fuchs, zoon van Thomas Fuchs, de teugels van Clooney over. Het jaar daarop drong het koppel door tot het Zwitserse team en werd brons gehaald met het team bij het EK in Aken. Dat leverde ook een ticket op voor de Olympische spelen in Rio, waar de combinatie individueel als negende eindigde. In 2018 pakten Fuchs en Clooney zilver bij de Wereldruiterspelen in Tryon.