McLain Ward klopt con­cur­rentie in Genève

Share
  • 12 december 2022 19:31

door: redactie, 12 december 2022 19:31

📌 GENÈVE – De Ameri­kaan McLain Ward trok zon­dag aan het langste eind bij de Rolex Grand Prix van Genève. In de barrage was hij met HH Azur ruim een seconde sneller dan Martin Fuchs.

De barrage met 13 deel­nemers was spannend, met grote namen op de startlijst. Zes­tien ruiters uit de top 20 ranking waren present. McLain Ward is zo’n grote naam en hij maakte zijn repu­tatie waar door met HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve) vrij gemakkelijk de con­currentie op over­tuigende achter­stand te zetten.

Martin Fuchs had het nakijken en eindigde met de KWPN’er Leone Jei (Baltic VDL x Corland) op de tweede plaats. Shane Sweetham eindigde met James Kann Cruz op plaats drie.

Harrie Smolders miste de barrage. Hij kreeg met Monaco een fout in de omloop en belandde op plaats 21. Willem Greve liet met Grandorado TN N.O.P. 13 straf­punten noteren.

Afscheid Clooney
Voordat in Genève de Grote Prijs van start ging namen 8.000 uit­zinnige fans afscheid van het legen­darische spring­paard Clooney van Martin Fuchs. In augus­tus 2021 ging de schimmel gebles­seerd met pensioen. Clooney toonde vecht­lust en kwam er toch weer bovenop. In Genève kreeg de 16-jarige publieks­lieveling het afscheid dat hij verdiende.

📝 Stegen.net
📸 Rolex Grand Slam | Peggy Schröder