archief
contact
+31 6 53239630

Brons voor Nederlandse Children bij finale Nations Cup

📌 Kronenberg
📝 KNHS

Het Children-team (12 t/m 14 jaar) van bondscoach Edwin Hoogenraat heeft in de FEI Jumping Nations Cup Youth Final in De Peelbergen de bronzen medaille veroverd. Europees kampioen Belgi√ę kaapte in Kronenberg wederom het goud weg met de Zweedse Children op de tweede plaats.

,,Ik ben heel blij met deze bronzen medaille. Een mooie bekroning op ons werk‚ÄĚ, lacht bondscoach Hoogenraat. De Nederlandse Children plaatsten zich afgelopen donderdag met gemak voor de finale van de FEI Jumping Nations Cup Youth Final, die zondagochtend bij De Peelbergen werd verreden.

Met een totaal van acht strafpunten kwam het team van Hoogenraat op een gelijk aantal strafpunten met Groot Brittanni√ę. De snellere totaaltijd van Oranje bracht het brons. Aan de finale namen in totaal 12 landen deel.

,,Jersey Kuijpers reed als laatste voor ons team een hele vlotte ronde. Daarmee hebben we net het verschil gemaakt. We hebben paarden in het team die van nature snel zijn, maar dat hebben de Britten ook‚ÄĚ, legt Hoogenraat uit. ,,Nu valt het een keer de goede kant op, waar het op het EK net wat minder liep. Het hele seizoen liep al fijn. Deze bronzen medaille is ook het minimale wat ze verdienden. Ik ben heel blij. Een mooie bekroning op ons werk.‚ÄĚ

Weemoed

Toch ook een beetje weemoed bij de bondscoach. ,,Ja, want voor vier van de vijf is dit hun laatste jaar bij de Children. Alleen Yoni van Santvoort kan nog verder. Deze bronzen medaille is dus een mooi afscheid voor deze groep.‚ÄĚ

In de landenwedstrijd-finale reed Yoni van Santvoort (Nuenen) met Esprit een foutloos parcours. Britt Schaper (Ommen) en haar paard In the Air, Yfke Priem (Menaam) met Esprit de Pomme en Jersey Kuijpers ((Helmond) rijdend op JK Horsetrucks Quanta Questa kwamen over de finishlijn met vier strafpunten.


Total
10
Shares
0 deel
0 deel
10 deel
0 Tweet
0 deel