Nederlandse springruiters vierde in EEF Nations Cup Kronenberg

Share
  • 21 mei 2023 14:02

door: KNHS, 21 mei 2023 14:02

📌 KRONENBERG – In de tweede EEF Nations Cup van dit seizoen zijn de springruiters van TeamNL op de vierde plaats geëindigd. Dankzij de overwinning twee weken geleden in Mannheim zijn de oranje-jassen vrijwel zeker geplaatst voor de halve finale van de Europese landencompetitie van 22 tot en met 25 juni in Deauville.

Op het schitterende hippische complex De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg wonnen de Fransen na barrage van de Argentijnse ploeg. ,,We hadden natuurlijk graag een podiumplaats gehad hier in eigen land. Maar we zijn zeker wel tevreden”, laat bondscoach Vincent Voorn weten.

Elf landen kwamen op De Peelbergen aan start in de tweede Longines EEF Nations Cup wedstrijd van dit seizoen. Nederland stond na de eerste manche met 5 strafpunten op plaats zeven. Dankzij een sterk gereden tweede manche en fouten van andere landen klom TeamNL op naar plaats vier. Deze wedstrijd in regio west, Nederland is ingedeeld in de centrale regio, telde voor Nederland niet mee voor de kwalificatie voor de halve finale in Deauville (22 tot en met 25 juni).

De winnende Franse springruiters op het podium in Kronenberg.
📸 EEF Nations Cup | Eva van de Adel

Young Rider Mans Thijssen (20) zette voor TeamNL het beste resultaat neer met zijn paard Hello, die in beide manches geen hindernis beroerde. In de eerste ronde kwamen ze net te laat over de finishlijn wat resulteerde in 1 strafpunt.

Pim Mulder debuteerde sterk in het team met zijn schimmelruin Memphis Z met een hele goede foutloze tweede omloop. In de eerste omloop viel de balk in de driesprong. Met 4 en 0 strafpunten droeg de combinatie, die als zesde eindigde op het NK vorige maand, bij aan het resultaat.

Routinier Jur Vrieling reed Comme-Laude W in zijn eerste landenwedstrijd. In de tweede omloop telden de vier strafpunten uit de driesprong mee voor het teamresultaat. Vrieling, die door bondscoach Vincent Voorn als eerste was opgesteld, kreeg in de eerste manche twee fouten in de driesprong.

Kim Emmen en Island V G imponeerden in de eerste ronde met een fantastische foutloze rit. In de tweede ronde vielen bij de zilveren NK-combinatie twee balken, die niet meetelden voor het resultaat.

📝 bron: KNHS
📸 Yadel Möhler