Goud voor Neder­landse menners op WK vier­spannen

Share
  • 25 september 2022 19:43

door: redactie, 25 september 2022 19:43

📌 PRATONI DEL VIVARO – Het WK mennen voor vier­spannen is voor Neder­land een groot succes geworden. In de landen­wedstrijd won Neder­land goud. IJsbrand Chardon eiste daar­naast individueel zilver op.

Het team bestond in Italië uit vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon en Koos de Ronde. Met een totaal van 313,93 straf­punten bleef Oranje Duitsland (tweede) en België (derde) de baas.

IJsbrand Chardon werd met zijn vierspan individueel tweede op het WK.

In het individuele klasse­ment eindigde de 61-jarige IJsbrand Chardon op zilver. Bram Chardon (29) eindigde indivi­dueel als vierde, Koos de Ronde werd zevende. De wereld­titel ging voor de zesde keer naar de Australiër Boyd Exell. De ‘eeuwige’ rivaal van IJsbrand Chardon kwam na drie onderdelen (dressuur, marathon en de vaardigheidsproef) uit op een totaal van 156,06 straf­punten.

Routinier Chardon werd tweede met 159,82, zijn zoon eindigde op 165,92. De Ronde viel door een wat tegen­vallende afsluitende vaardig­heids­proef terug in het klasse­ment met 175,09 strafpunten.

Vier jaar geleden bij de WK in Tryon eindig­den de Neder­landse menners in het landen­klasse­ment als tweede achter de Verenigde Staten. Individueel bleven vader en zoon Chardon en De Ronde toen buiten de medailles.

📝 Stegen.net
📸 FEI