Goud voor Neder­landse menners op WK vier­spannen

  • 25 september 2022 19:43
door: redactie, 25 september 2022 19:43

📌 PRATONI DEL VIVARO – Het WK mennen voor vier¬≠spannen is voor Neder¬≠land een groot succes geworden. In de landen¬≠wedstrijd won Neder¬≠land goud. IJsbrand Chardon eiste daar¬≠naast individueel zilver op.

Het team bestond in Itali√ę uit vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon en Koos de Ronde. Met een totaal van 313,93 straf¬≠punten bleef Oranje Duitsland (tweede) en Belgi√ę (derde) de baas.

IJsbrand Chardon werd met zijn vierspan individueel tweede op het WK.

In het individuele klasse¬≠ment eindigde de 61-jarige IJsbrand Chardon op zilver. Bram Chardon (29) eindigde indivi¬≠dueel als vierde, Koos de Ronde werd zevende. De wereld¬≠titel ging voor de zesde keer naar de Australi√ęr Boyd Exell. De ‘eeuwige’ rivaal van IJsbrand Chardon kwam na drie onderdelen (dressuur, marathon en de vaardigheidsproef) uit op een totaal van 156,06 straf¬≠punten.

Routinier Chardon werd tweede met 159,82, zijn zoon eindigde op 165,92. De Ronde viel door een wat tegen­vallende afsluitende vaardig­heids­proef terug in het klasse­ment met 175,09 strafpunten.

Vier jaar geleden bij de WK in Tryon eindig­den de Neder­landse menners in het landen­klasse­ment als tweede achter de Verenigde Staten. Individueel bleven vader en zoon Chardon en De Ronde toen buiten de medailles.

📝 Stegen.net
📸 FEI