Zwitserland pakt teamgoud op EK springen Riesenbeck

Share
  • 4 september 2021 12:10

door: redactie, 4 september 2021 12:10

📌 Riesenbeck
📝 paardensportnoord

De Zwitserse equipe is kampioen geworden op het EK springen. In de spannende ontknoping moest Duitsland genoegen nemen met zilver. Titelverdediger België eindigde op de derde plaats.

Nederland wist zich als nummer 11 van de tussenstand donderdag niet in zich voor de beslissende rondgang op vrijdag te kwalificeren.

De Belgen maakte opnieuw indruk, Pieter Devos met Jade vd Bisschop, Jos Verlooy en Varoune, net als de tweeling Olivier en Nicola Philippaerts met Le Blue Diamond v ‘t Ruytershof en Katanga v/h Dingeshof reden foutloos.

Olivier Philippaerts en Le Blue Diamond v ‘t Ruytershof droegen bij aan Belgisch brons.
📸 FEI | Christophe Tanière

De winnende Zwitserse ploeg bestond uit Elian Baumann (Campari Z), Steve Guerdat (Albführen’s Maddox), Martin Fuchs (Leone Jei) en Bryan Balsinger (AK’s Courage).

Martin Fuchs heeft met Leone Jei vooralsnog de leiding in het individuele klassement. Daarin valt de beslissing zondag. De beste 25 combinaties mogen meedoen. Van de vier Nederlanders heeft alleen Marc Houtzager zich met Sterrehof’s Calimero gekwalificeerd. Hij staat voorlopig vijftiende. De ruiter uit Rouveen twijfelt nog of hij dan wel zal starten.

EK springen 2021 landenwedstrijd

  1. Zwitserland, 9.47 strafpunten
  2. Duitsland, 12,77 strafpunten
  3. België, 17,34 strafpunten
  4. Zweden, 27,59 strafpunten
  5. Ierland, 28,73 strafpunten