archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten en Tailormade Zofie twee¬≠de op CDI Exloo

ūüďĆ EXLOO ‚ÄĒ Marten Luiten eindig¬≠de donder¬≠dag bij CDI Exloo fraai als twee¬≠de in de wedstrijd voor Young Riders. De ruiter uit Winschoten kwam aan de start met zijn nieu¬≠we troef Tailormade Zofie. De Zweedse Linn√©a Holmgren won de wedstrijd. 

ūüďĆ Exloo
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

Marten Luiten eindig­de donder­dag bij CDI Exloo fraai als twee­de in de wedstrijd voor Young Riders. De ruiter uit Winschoten kwam aan de start met zijn nieu­we troef Tailormade Zofie. De Zweedse Linnéa Holmgren won de wedstrijd.

Voor Luiten en de merrie Tailormade Zofie (v. Tailormade Zackzu) was het hun inter­na­ti­o­na­le debuut in Exloo. Ze werden beloond met een gemid­del­de van 69,559%.

Marten Luiten en Tailormade Zofie tijdens hun proef op CDI Exloo.

‚ÄěHet was onze vier¬≠de wedstrijd. Het ging niet gek, er zaten geen grote fouten in. Naar het eind toe mag het nog wat ener¬≠gie¬≠ker‚ÄĚ, blik¬≠te Luiten na zijn proef terug.

Hij begon iets onge¬≠luk¬≠kig, toen de 8‚ÄĎjarige Zofie net voor het begin van de proef de in- en uitgang even uitge¬≠breid wens¬≠te te bekij¬≠ken. ‚ÄěEr was geen tijd meer om opnieuw aan te rijden, ik moest wel begin¬≠nen. Ze was even kijke¬≠rig, maar daar¬≠na pakte ze het goed op.‚ÄĚ

Tweede troef

Marten Luiten heeft Zofie nu bijna een jaar onder zijn hoede. ‚ÄěHeel fijn, want het bete¬≠kent dat Fynona ook eens thuis kan blij¬≠ven. Het is mooi als je er een twee¬≠de troef bij hebt‚ÄĚ, aldus de derde jaars student bedrijfskunde.

Checkpoint QR-code bij CDI Exloo.

Een verge¬≠lij¬≠king tussen Fynona en Zofie dringt zich al snel op. ‚ÄěZe hebben dezelf¬≠de kleur en het zijn alle¬≠bei merries, maar dan houdt het afge¬≠zien van het talent dat ze beiden hebben al snel op‚ÄĚ, lacht Luiten. ‚ÄěFynona is gevoe¬≠li¬≠ger en trekt van haar¬≠zelf iets meer door. Zofie is veel nuch¬≠ter¬≠der, maar heeft natuur¬≠lijk nog niet dezelf¬≠de ervaring.‚ÄĚ

Linnéa Holmgren troef­de Luiten in deze wedstrijd af. De Zweedse scoor­de met QC Sir Dennis net even beter, al stond Marten Luiten bij de hoofd­ju­ry Jo Graham bij C wel aan kop. Daphne van Peperstraten werd vier­de met Fernando.

Klik hier voor de start¬≠lijs¬≠ten en uitsla¬≠gen van CDI Exloo.


gerelateerde berichten
Total
10
Share