archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten en Tailormade Zofie tweede op CDI Exloo

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Marten Luiten eindigde donderdag bij CDI Exloo fraai als tweede in de wedstrijd voor Young Riders. De ruiter uit Winschoten kwam aan de start met zijn nieuwe troef Tailormade Zofie. De Zweedse Linnéa Holmgren won de wedstrijd.

Voor Luiten en de merrie Tailormade Zofie (v. Tailormade Zackzu) was het hun internationale debuut in Exloo. Ze werden beloond met een gemiddelde van 69,559%.

Marten Luiten en Tailormade Zofie tijdens hun proef op CDI Exloo.

,,Het was onze vierde wedstrijd. Het ging niet gek, er zaten geen grote fouten in. Naar het eind toe mag het nog wat energieker”, blikte Luiten na zijn proef terug.

Hij begon iets ongelukkig, toen de 8-jarige Zofie net voor het begin van de proef de in- en uitgang even uitgebreid wenste te bekijken. ,,Er was geen tijd meer om opnieuw aan te rijden, ik moest wel beginnen. Ze was even kijkerig, maar daarna pakte ze het goed op.”

Tweede troef

Marten Luiten heeft Zofie nu bijna een jaar onder zijn hoede. ,,Heel fijn, want het betekent dat Fynona ook eens thuis kan blijven. Het is mooi als je er een tweede troef bij hebt”, aldus de derde jaars student bedrijfskunde.

Checkpoint QR-code bij CDI Exloo.

Een vergelijking tussen Fynona en Zofie dringt zich al snel op. ,,Ze hebben dezelfde kleur en het zijn allebei merries, maar dan houdt het afgezien van het talent dat ze beiden hebben al snel op”, lacht Luiten. ,,Fynona is gevoeliger en trekt van haarzelf iets meer door. Zofie is veel nuchterder, maar heeft natuurlijk nog niet dezelfde ervaring.”

Linnéa Holmgren troefde Luiten in deze wedstrijd af. De Zweedse scoorde met QC Sir Dennis net even beter, al stond Marten Luiten bij de hoofdjury Jo Graham bij C wel aan kop. Daphne van Peperstraten werd vierde met Fernando.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen van CDI Exloo.


Total
10
Shares
0 deel
0 deel
10 deel
0 Tweet
0 deel