Organisatie Hippisch Holtrijk stopt er na vijf edities mee

Organisatie Hippisch Holtrijk stopt er na vijf edities mee

17 oktober 2021 14:48 0

Door Steven Stegen
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

📌 Grolloo
📝 paardensportnoord

De organisatie van Hippisch Holtrijk gooit de handdoek in de ring. Het veelzijdige evenement in Grolloo, dat in 2019 voor het laatst werd georganiseerd, stopt na vijf edities.

Hippisch Holtrijk was anders dan andere evenementen, met een breder programma en afsluitend de Derby van Drenthe, met een aantal natuurlijke hindernissen.

Publiek bij Hippisch Holtrijk in Grolloo in 2018.

Het evenement was een initiatief van een groep vrienden, ontstaan op een zwoele zomeravond. Een mix van paardensport, (hippisch) toerisme en recreatie. Het sloeg aan, getuige de volle tribunes.

Toch stopt Hippisch Holtrijk en is het na vijf edities over. ,,De afgelopen maanden hebben wij als bestuur geconcludeerd dat de vijfde editie van 2019 ook de laatste editie van Hippisch Holtrijk is geweest. Wij willen alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemers, publiek en alle betrokken organisaties danken voor hun steun. Zonder jullie zouden wij Hippisch Holtrijk nooit hebben kunnen organiseren!”, zo laat de organisatie weten.

Het bestuur bestond uit voorzitter Derkjan Schepers, Roel-Poppe Lubbers, Gerwin Zoer en René van de Scheur. Lennard de Boer (coverfoto) was in 2019 de laatste winnaar van de Derby van Drenthe met Hercules. Renate Beuving wist als enige twee keer de hoofdrubriek van Hippisch Holtrijk te winnen.