Helen Lange­hanen­berg de beste in wereldbeker Madrid

Share
  • 28 november 2021 16:53

door: redactie, 28 november 2021 16:53

📌 Madrid
📝 KNHS | paardensportnoord

Helen Langehanenberg schreef de wereldbeker dressuur in Madrid op haar naam. De Duitse amazone zegevierde in het zadel van Annabelle. Thamar Zweistra (Schore) werd zesde en staat nu tweede in het tussenklassement.

In de Spaanse hoofdstad werd de Zeeuwse amazone met 75,880% zesde met haar hengst Hexagon’s Double Dutch. Denise Nekeman (Hasselt) eindigde op de achtste plaats.

Helen Langehanenberg en Annabelle tijdens hun winnende rit in de wereldbeker Madrid.
📸 FEI | Stefano Grasso

Thamar Zweistra startte in alle drie de indoor wereld­beker­wedstrijden van dit seizoen. In Madrid reed ze haar hengst Hexagon’s Double Dutch naar de beste klassering, de zesde plaats.

De juryleden waardeerden de kĂĽr op muziek met een score van 75.880 procent. Na de zevende plaats in Lyon, 4 punten in Herning en de tweede plaats in Hongarije in mei van dit jaar vindt Zweistra zich terug op de tweede plaats in de tussenstand. Er staan nog zes wereldbekerwedstrijden in Europa op de kalender, waaronder die in Amsterdam en Den Bosch.

Nekeman

Denise Nekeman had de lange reis van Hasselt naar Madrid ondernomen voor haar tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Met Boston STH, net als Hexagon’s Double Dutch een zoon van Johnson, eindigde Nekeman op plaats 8. Onderaan haar protocol staat de score van 74.8705.

In de tussenstand staat ze op de 25e plaats. Tussen Zweistra en Nekeman staat Remy Bastings – na zijn winst in Brno in juni – met 20 punten op plaats 15. Dinja van Liere heeft dankzij de derde plaats in Herning net als Densie Nekeman 15 punten.

Uitslag FEI World Cup Dressage Madrid, KĂĽr op Muziek

  1. Helen Langehanenberg (Dui), Annabelle (v.Conteur), 80.500%
  2. Beatriz Ferrar-Salat (Spa), Elegance (v.Negro), 79.220%
  3. Juan Matute Guimon (Spa), Quantico (v.Fighting Fit), 78.160%
  4. Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Double Dutch (v.Johnson), 75.880%
  5. Denise Nekeman (Hasselt), Boston STH (v.Johnson), 74.870%