Thamar Zweistra derde in wereld­beker Madrid

Share
  • 27 november 2022 14:48

door: KNHS, 27 november 2022 14:48

📌 MADRID – Thamar Zweistra heeft uit­stekend gepres­teerd in de wereld­beker­wedstrijd in Madrid. Na de tweede plaats in de Grand Prix met de hengst Hexa­gon’s Ich Weiss sloot ze de kür af met een hele goede derde plaats in de wereld­beker­kwali­ficatie.

In de tussenstand van de West-Europese league neemt Zweistra (Schore) nu de derde plaats in. Benjamin Werndl gaat aan de leiding in de tussenstand.

Thamar Zweistra was de enige van TeamNL die de reis naar Madrid ondernam en deelnam aan de vierde wereld­beker­kwalificatie­wedstrijd in West-Europa. Met haar negen­jarige schimmel­hengst Ich Weiss behaalde ze een mooie tweede plaats in de Grand Prix op vrijdag­avond. De jury­leden waar­deerden de verrichting met 72.478 procent.

Zaterdagmiddag reed Zweistra haar frisse hengst in de Kür op Muziek, de wereld­beker­kwalificatie. Naarmate de proef vorderde liet Hexagon’s Ich Weiss zich steeds beter zien.

De punten op het scorebord waren een nieuw record voor de Zeeuwse com­binatie. Met 79.660% kwamen ze heel dichtbij de magische tachtig procent. Het betekende ook een uit­stekende derde plaats achter de Duitsers Frederic Wanders en Hellen Lange­hanen­berg.

Dankzij de derde plaats in Madrid, de twaalfde plaats in Lyon en de over­winning in oktober in Boeda­pest neemt Zweistra in de tussen­stand de derde plaats in.

Uitslag FEI World Cup dressage Kur op Muziek Madrid 2022

  1. Frederic Wanders (Dui), Duke of Britain FRH (v. Dimaggio), 84.830%
  2. Helen Langehanenberg (Dui), Annabelle (v. Conteur), 80.035%
  3. Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil), 79.660%

📝 Stegen.net | KNHS
📸 FEI | Nacho Olano