Sterke winnaars bij slot Faber dressuur­competitie Vlagtwedde

  • 28 november 2021 19:42
door: Steven Stegen, 28 november 2021 19:42

📌 Vlagtwedde
📝 paardensportnoord

De Faber dressuurcompetitie zit er op. Zaterdagavond werden de afsluitende küren gereden. Dat gebeurde helaas zonder publiek, maar met sterke winnaars als Anouk Noordman, Marjan Hooge, Callista Leeuwerke en Rachelle Buining.

De dressuurcompetitie in de manege van de Woudruiters is al jaren een begrip. Het evenement trekt deelnemers van heinde en verre. Corona bedierf het feestje wel een beetje, maar de blijdschap dat de competitie toch door kon gaan overheerste bij de deelnemers, die zich steeds gedisciplineerd opstelden en daarmee hielpen de wedstrijden vlekkeloos te laten verlopen.

Anouk Noordman met DataB’s Dante’s Glory (v. Don Juan de Hus).

Anouk Noordman won de kür zware tour met haar hengst Atze. Met een prima score van 71,188% zette de amazone uit Zuidwolde een uitstekend resultaat neer en het was ook niet het enige wapenfeit voor Noordman op de slotdag. Zo eindigde ze met DataB’s Dante’s Glory ook nog als derde in de kür lichte tour.

Linda Kouwenhoven met Santo’s Innocent Love.

Marjan Hooge (coverfoto) won deze kür met Idem Dito met 70,875%, met sterke concurrentie van Linda Kouwenhoven met Santo’s Innocent-Love, die als tweede eindigde. Eerder op de dag won Kouwenhoven de gewone proef, gevolgd door Noordman en Hooge in de top drie.

Sophie Reef

Een mooi optreden werd geleverd door Sophie Reef en Straight Horse Don Zuan, met helaas een erg wisselende beoordeling door de juryleden, variërend van 57,794% tot 66,912%, waarbij je je afvraagt of ze wel naar dezelfde proef hebben zitten kijken. Met haar andere paard Charming Lady won Reef de zware tour rubriek die ‘s middags werd verreden. Reef is Duitse, maar rijdt sinds dit jaar voor Nederland. Ze studeert kunstgeschiedenis in Nijmegen.

Sophie Reef met Straight Horse Don Zuan.

Callista Leeuwerke trok in het ZZ-zwaar aan het langste eind met een prima proef op Santo’s Jealous-Love. Marjan Hooge deed ook hier weer goed mee en werd met Gabana tweede.

De kür Z1 werd gewonnen door Julia van Schaik met Nova en het Z2 door Maaike Slootweg met Jurado. Rachelle Buining en Gant waren de besten in de kür ZZ-licht.

Meer foto’s bekijken of bestellen van de dressuur in Vlagtwedde? Klik dan hier.