archief
contact
+31 6 53239630

Harrie Smolders en Monaco tweede in wereldbeker Londen

📌 LONDEN – Harrie Smolders is tweede geworden in de wereldbeker in Londen. Hij zette met Monaco een bijzondere rit neer.

📌 Londen
📝 KNHS | paardensportnoord

Harry Charles werd voor het uitzinnige publiek winnaar van de wereldbeker in Londen met Stardust.

Voor Smolders was het het tweede weekend op rij dat hij als tweede eindigde. Na Genève bezette hij ook in Londen die positie, nog altijd goed voor 18 punten voor het klassement van de wereldbeker.

Harry Charles en Stardust tijdens hun ereronde in Londen.
📸 FEI | Jon Stroud

Op de eerste hindernis van de spannende barrage beleefde Smolders een angstig moment, nadat zijn 12-jarige ruin Monaco leek te twijfelen. ,,Ik wilde door van buiten naar binnen te rijden al een galopsprong weglaten in de eerste lijn, maar Monaco werd daardoor wat verrast. Ik weet niet hoe we foutloos over de hindernis gekomen zijn, maar het is in ieder geval gelukt”, lacht Smolders.

Noodsprong

De noodsprong op de eerste hield Smolders wel even uit z’n ritme. Maar na hindernis drie ging het vloeiend en overtuigend foutloos over de finish in 36.77 seconden. Daar ging alleen de 22-jarige Harry Charles onderdoor met zijn merrie Stardust. Ze finishten in 35.91 seconden en waren ook foutloos. Met zijn overwinning in Londen gaat de Brit ook naar de tweede plaats in de tussenstand van de wereldbeker.

Smolders zette in Londen, in zijn eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, een goede stap richting de finale in Leipzig. ,,Ik wil in principe wel naar Leipzig, maar het is nu wel heel onzeker hoe het de komende maanden gaat lopen. Dat is nu wel heel lastig plannen. Het is nu nog onduidelijk of de wedstrijden in Amsterdam en Basel begin volgend jaar doorgaan. Ik heb begin januari een vlucht voor drie paarden naar Florida geboekt om daar op het Winter Equestrian Festival te rijden. Maar ik houd ook een aantal paarden in Europa voor wedstrijden.”

Verrassend was de derde plaats van John Whitaker. De 66-jarige routinier en publiekslieveling zette een puike prestatie neer met Unick du Francport.

Uitslag Longines FEI Wereldbekerwedstrijd Londen, 1.60m

  1. Harry Charles (GBR), Stardust (v.Chacco-Blue), 0 – 0, 35.91 sec
  2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco (v.Cassini II), 0 – 0, 36.77 sec
  3. John Whitaker (GBR), Unick du Francport (v.Zandor Z), 0 – 0, 37.50 sec

Total
52
Shares

reageer...

gerelateerde berichten
Total
52
Share