Julien Epaillard met Toupie de la Roque lest best in pittige wereldbeker Londen

Julien Epaillard met Toupie de la Roque lest best in pittige wereldbeker Londen

17 december 2017 19:17 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Londen | STEGEN.NET

De Fransman Julien Epaillard won zondag de wereldbeker in Londen. Als laatste starter in de barrage met vier deelnemers was hij de snelste met Toupie de la Roque. Harrie Smolders werd 12e en was daarmee de beste Nederlander.

De wereldbeker in Londen was zwaar. Slechts vier combinaties kwamen foutloos rond. Harrie Smolders was met Zinius goed op weg, maar kreeg toch een fout. Maikel van der Vleuten kreeg al een eerste balk op de derde hindernis met VDL Groep Arera C en daar kwam nog een tweede fout bij.

In de barrage reed Peder Fredricson als eerste, maar hij ging met H&M Christian niet echt voor een snelle tijd. Edwina Tops ging met de groot galopperende Inca Boy van ‘t Vianahof sneller rond. Maar ook zij werd weer van de eerste plaats verdreven. Tot grote vreugde van het enthousiaste publiek nam Scott Brash de leiding over met de 16-jarige merrie Ursula.

Maar lang bleef de publieksfavoriet Scott Brash niet aan de leiding, want de laatste kanshebber Julien Epaillard was met Toupie de la Roque (v. Kannan) nog aanzienlijk sneller.