archief
contact
+31 6 53239630

Harrie Smolders rijdt Zinius naar tweede plaats in Grote Prijs Londen

LONDEN — Harrie Smolders behaalde maan­dag­avond een prach­tige tweede plaats in de Grote Prijs van Londen. Met Zinius hoefde hij alleen de Italiaan Alberto Zorzi voor zich te dul­den in de over­volle barrage. 
Harrie Smolders

Londen | STEGEN.NET

Harrie Smolders behaalde maan­dag­avond een prach­tige tweede plaats in de Grote Prijs van Londen. Met Zinius hoefde hij alleen de Italiaan Alberto Zorzi voor zich te dulden.

Harrie Smolders, de hui­dige num­mer 5 van de wereld­rang­lijst, sloot een suc­ces­volle week in Olympia in Londen in stijl af. Eerder in de week had Smolders zich al meer­dere keren in de prij­zen gere­den en wist met zijn mer­rie Corrada ook al een rubriek te winnen.

Met de 13-jarige ruin Zinius moest Smolders het in de bar­rage van de Grote Prijs op maan­dag­avond opne­men tegen elf con­cur­ren­ten. Smolders nam de lei­ding in een tijd van 34.24 secon­den, maar moest deze toch afstaan aan de Italiaan Alberto Zorzi die de finish pas­seerde in 34.05.

Maikel van der Vleuten reed de Grote Prijs met de negen­ja­rige Dana Blue en ondanks de geringe erva­ring van de mer­rie op vijf­ster­ren niveau liet ze alle hin­der­nis­sen in de vol­ge­pakte Olympia hal in tact. Daarmee wer­den ze vierde in de Grote Prijs en ver­ste­vigde Van der Vleuten zijn zesde plaats op de wereld­rang­lijst. Op vrij­dag­avond won Van der Vleuten met de mer­rie VDL Groep Arrera C de hoof­d­ru­briek van de dag.
gerelateerde berichten
Total
2
Share