Harrie Smolders rijdt Zinius naar tweede plaats in Grote Prijs Londen

Share
  • 19 december 2017 09:39

door: redactie, 19 december 2017 09:39

Londen | STEGEN.NET

Harrie Smolders behaalde maandagavond een prachtige tweede plaats in de Grote Prijs van Londen. Met Zinius hoefde hij alleen de Italiaan Alberto Zorzi voor zich te dulden.

Harrie Smolders, de huidige nummer 5 van de wereldranglijst, sloot een succesvolle week in Olympia in Londen in stijl af. Eerder in de week had Smolders zich al meerdere keren in de prijzen gereden en wist met zijn merrie Corrada ook al een rubriek te winnen.

Met de 13-jarige ruin Zinius moest Smolders het in de barrage van de Grote Prijs op maandagavond opnemen tegen elf concurrenten. Smolders nam de leiding in een tijd van 34.24 seconden, maar moest deze toch afstaan aan de Italiaan Alberto Zorzi die de finish passeerde in 34.05.

Maikel van der Vleuten reed de Grote Prijs met de negenjarige Dana Blue en ondanks de geringe ervaring van de merrie op vijfsterren niveau liet ze alle hindernissen in de volgepakte Olympia hal in tact. Daarmee werden ze vierde in de Grote Prijs en verstevigde Van der Vleuten zijn zesde plaats op de wereldranglijst. Op vrijdagavond won Van der Vleuten met de merrie VDL Groep Arrera C de hoofdrubriek van de dag.