archief
contact
+31 6 53239630

Imke Schellekens-Bartels verdrietig over dood Sunrise (27)

📌 HOOGE MIERDE – Dressuurpaard Sunrise is op 27-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft Imke Schellekens-Bartels op Facebook. Ze behaalde vele successen met de merrie, die 22 jaar in het bezit van de familie was.
Sunrise
Imke Schellekens met Sunrise.
📸 FEI | Peter Nixon

📌 Hooge Mierde
📝 paardensportnoord

Dressuurpaard Sunrise is op 27-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft Imke Schellekens-Bartels op Facebook. Ze behaalde vele successen met de merrie, die 22 jaar in het bezit van de familie was.

Schellekens-Bartels: ,,Onze allerliefste Sunrise is er niet meer. Gisteren kreeg ze plots last van coördinatieproblemen en hebben we besloten haar in te laten slapen. Tot op de laatste dag was ze energiek en vrolijk.”

Imke Schellekens met Sunrise.
Imke Schellekens met Hunter Douglas Sunrise in 2010.
📸 FEI | Peter Nixon

Sunrise ging tien jaar geleden met pensioen. Ze werd gefokt door M. Schäfer in Duitsland. In 2006 begonnen de successen van Imke Schellekens en Sunrise. Het duo was lid van het Nederlandse team op de WEG in Aken. Met dat team werd de zilveren medaille gewonnen en individueel werd het paar achtste. Daarna volgden nog meer medailles.

,,We wonnen samen EK-goud, WK-goud en Olympisch zilver. Ze was voor mij het absolute droompaard en mijn ‘once-in-a-lifetime’ paard. Intens verdrietig maar ongelooflijk dankbaar om haar zo lang in ons leven te hebben mogen houden.”

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel