archief
contact
+31 6 53239630

Dinja van Liere wint KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie

📌 KRONENBERG – De finale van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie is gewonnen door Dinja van Liere en Hermès.
Dinja van Liere en Hermès bij het CHIO Aken 2021.
📸 FEI | Libby Law Photography

Na de selectiewedstrijden vond zondag in Kronenberg de ontknoping plaats van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie. De finalisten reden een kür op muziek en in de Grand Prix ging de overwinning naar Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game) met 77,667%.

In de U25 noteerde Devenda Dijkstra met Hero (v. Johnson) de hoogste score van 72,108% en in de Lichte Tour was Maxime Rozestraten met Rue Noblesse (v. Rosentau) met 68,467% de beste.

,,Hermès heeft zóveel kwaliteit in de piaffe/passage-tour. Voor die dubbeltellende onderdelen konden we hele hoge punten geven. Maar Dinja en Hermès lieten punten liggen in de galoptour en kregen fouten in de series. De kür had een mooie choreografie met originele lijnen en ondanks dat Dinja geen foutloze kür reed, was ze de beste”, vertelt Patricia Wolters, die samen met Mariette Sanders en Mascha Reijs de jury vormde.

Ook over Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) en Patrick van der Meer met Sephora S (v. Sir Donnerhall II) is Wolters enthousiast. ,,Ook dit zijn paarden met veel techniek in de piaffe en passage en die daarnaast veel uitstraling en souplesse hebben. Bij de paarden van Marieke en Patrick is de aanleuning nog een aandachtspuntje maar alle paarden in de top drie zijn fantastisch fijne paarden met deskundige ruiters. Dat was echt genieten.”

U25

Ook over Devenda Dijkstra, winnares bij de U25 die nu haar laatste wedstrijd in deze leeftijdscategorie reed, is Wolters enthousiast. ,,Hero is een harstikke fijn paard en zij waren duidelijk de beste. Dit paard is heel bevestigd in de piaffe en passage. Echt een leuke combinatie die internationaal aan de weg kan timmeren. Bo reed met Colt Sollenburg ook een leuke kür. Colt is een paard met heel veel go maar mocht soms wat meer halslengte hebben. Zij rijden al wat langer mee en je ziet dat er steeds meer bevestiging, controle en rust in komt.”

Lichte Tour

In de Lichte Tour lagen de scores dicht bij elkaar en was er geen echte uitschieter. ,,Deze groep reed heel correct maar bij de meeste zag je dat ze een stukje wedstrijdritme misten. Maxime reed echt correct en een foutloze kür maar het artistieke deel had wat spannender gekund. En voor hogere punten mocht de muziek wat meer ondersteunen. De overgangen wil je graag terug horen in de muziek”, vervolgt Wolters. ,,Shanda had een hartstikke fijn galopgedeelte, daar scoorde ze punten op. Maar de stap kon wat beter.”


Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel