Age Flapper succes­vol op eerste dag Indoor Fries­land

Share
  • 19 oktober 2022 20:00

door: redactie, 19 oktober 2022 20:00

📌 LEEUWARDEN – Op de eerste dag voor de spring­ruiters won Age Flapper bij Indoor Fries­land de finale van de Horses2Fly Cup in het 1.35. Jorinde Dolfijn had in de barrage het na­kijken. Flapper acteerde ook sterk in het 1.30.

Tien combinaties wisten zich voor de barrage te plaatsen. Age Flapper was met Interes­sant N (v. Namelus R) met een tijd van 37.21 de snelste foutloze. Ernesto Can­seco bewees dat het sneller kon, maar hij maakte met Jagger SRK een foutje en eindigde op de zevende plaats.

De tweede prijs bleef ook in Fries­land. Daarvoor zorgde Jorinde Dolfijn, die met haar succes­volle Ithaca in 37.62 foutloos over de eind­streep kwam. Kristyna SchĂĽtte deed ook prima mee, door met Larico als derde en Can­stakko’s Boy als vierde te eindigen.

Age Flapper is 28 jaar en woont vlakbij Heeren­veen. Hij heeft zijn eigen stal en eigen paarden, maar rijdt ook paarden voor de familie Nien­huis en Nella Bijls­ma. Hij rijdt vooral jonge paarden en gaat enkele keren per jaar inter­nationaal op pad. ,,Het was een fantas­tische dag. Interes­sant M was in vorm, maar mijn andere paarden ook. Ik heb in ieder klasse mee­gereden en was twee keer tweede en tenslotte dus eerste. In zo’n ambiance is dat echt geweldig, ik wist niet dat ik zoveel fans op de tribune had,” lacht hij.

Vijftien jaar geleden met de pony

,,Interessant M is van de familie Nienhuis en ik rijd hem al sinds hij drieĂ«n­half is, dus ik ken hem door en door. Hij heeft ook al wat ervaring in het 1.40 m. Het is voor mij extra speciaal om hier te rijden omdat ik hier vijftien jaar geleden op mijn pony meereed. Maar toen ik hier van­ochtend binnen kwam, had ik niet verwacht dat het zo ont­zettend mooi zou zijn. Ja het is heel mooi, maar er was ook meteen veel sfeer. Na ieder rondje kregen de ruiters applaus, zelfs al vielen er twee balken.”

Eerder op de middag won Thomas Gangl met Diamond het 1.30, met Age Flapper hier knap op de tweede plaats met Kyra en met La Dior Chérie op plaats drie. Winnaar Thomas Gangl verdiende een les van Jur Vrieling en daar was hij maar wat blij mee. In het 1.20 was de hoogste eer voor Marianne Wortel met Golden.

📝 Stegen.net