Willem Greve Nederlands kampioen met Highway TN

  • 24 april 2022 19:52
door: redactie, 24 april 2022 19:52

📌 DEURNE – Met een mooie voorsprong is Willem Greve Nederlands kampioen springen geworden. Met een foutloze slotronde in het zadel van de hengst Highway TN (v. Eldorado van de zeshoek) eindigde hij op 1.27 seconden. Zilver was er voor Bart Bles en brons voor Sanne Thijssen. Jur Vrieling viel net naast het podium.

Aan de eerste manche begonnen 42 combinaties, waarvan de beste twintig zich plaatsten voor de middagmanche. De ruiters begonnen aan de eerste manche met scores die ze in voorgaande dagen hadden neergezet in eerdere omlopen op het jachtparcours en in een klassieke manche op het Green Valley Estate.

Na twee dagen had Jack Ansems de beste uitgangspositie en hij begon ook zondag sterk met een nulronde op Fliere Fluiter. Maar in de beslissende laatste ronde kreeg het duo nog twee springfouten.

Willem Greve met Highway TN.
📸 Steven Stegen

Daarmee zaakte Ansems naar plaats vijf in het eindklassement, net achter Jur Vrieling met Long John Silver. Willem Greve had daarvoor het hoofd al koel gehouden en reed met Highway TN opnieuw foutloos en pakte de titel.

Bart Bles sprong met zijn paard El Rocco naar het zilver met in totaal 6.83 strafpunten. Voor Bles, die begon met een score van 2.83, vervaagde het zicht op de landstitel op de allerlaatste hindernis: een van de balken werd licht aangetikt en viel op de grond.

Young Riders

KNHS Talententeamlid Mel Thijssen (Sevenum) hield haar hoofd koel in de laatste omloop van het NK Young Riders en won haar eerste titel bij de Young Riders. Ze deed dat met haar topmerrie Cartolana 2 waarmee ze in 2018 al de juniorenkampioene was en in 2019 tweede werd bij de Young Riders. Vincent Dings veroverde het zilver, Iris Michels pakte het brons.

Milan Morssinkhof (16) is de verrassende kampioen bij de junioren. Met Checkpoint Chacco bleef hij alle dagen foutloos en veroverde het goud met slechts 1.12 strafpunten. ,,Ik doelde op een plaats rond de top 10″, was zijn verwachting.

Zilver Jorinde Dolfijn

­Jorinde Dolfijn reed een sterk, foutloos kampioenschap en eindigde op zilver. ,,Dit is wel heel bijzonder dat ik hier een medaille win”, klinkt het bescheiden uit de mond van Jorinde Dolfijn.

Jorinde Dolfijn en Justique behaalden zilver bij het NK Junioren.
📸 Arjen Schilperoord

Ze vervolgt: ,,Dat had ik niet verwacht. Ik hoopte in de top 15 te eindigen. Dat het zo uit zou pakken met vier foutloze parcoursen en een zilveren medaille, had ik echt niet verwacht. Justique is een achtjarige en ik reed deze week zijn eerste 1.40m parcours. Ik rijd hem nu een jaar. Ik ben nu 17 en kan nog een jaar bij de junioren rijden.”

Emma Heijligers (Asten) is de eerste kampioene op het NK Springruiters in Deurne. Met de safe springende ruin Sambucca veroverde de dertienjarige amazone de titel bij de Children. Faye Louise Vos eindigde op de tweede plaats. Het brons ging naar Renske van Middendorp. “Een heel mooi kampioenschap”, klonk bondscoach Edwin Hoogenraat na afloop tevreden.

Uitslag NK springen 2022

  1. Willem Greve, Highway TN, 1.27
  2. Bart Bles, El Rocco, 6.83
  3. Sanne Thijssen, Hi There, 8.03

Uitslag NK Young Riders, na drie onderdelen
Goud Mel Thijssen (Sevenum), Cartolana 2 (v.Cartogran), 4.42 str pnt
Zilver Vincent Dings (Heeze), Daylight DDH (v.Ustinov), 8 str pnt
Brons Iris Michels (Liessel), Bugano de l’Abbaye (v.Ugano Sitte), 10.13 str pnt

Uitslag NK Junioren, na drie onderdelen
Goud Milan Mossinkhof (Hierden), Checkpoint Chacco (v.Chacco Blue), 1.12 str pnt
Zilver Jorinde Dolfijn (Buitenpost), Justique (v.Bustique), 4.24 str pnt
Brons Nick Nanning (Dalfsen), Bandia (v.Clinsmann), 4.36 str pnt

Uitslag derde onderdeel NK Children, twee manches

  1. Faye Louise Vos (Wierden), Calgary 56 (v.Carinjo), 4
  2. Jesse Berkers (Lattrop), Aragon Happhira (v.Corland), 4
  3. Bethany Vos (Apeldoorn), Sire de Beau Soleil (v.Esterel des Bois), 4