Goed begin voor Jur Vrieling op NK springen

Share
  • 22 april 2022 14:43

door: KNHS, 22 april 2022 14:43

📌 DEURNE – Een beter begin van het NK springen is voor Jur Vrieling niet denkbaar. De Groninger won vrijdag het eerste onderdeel met Chabada de l’Esques. Marc Houtzager staat vooralsnog derde.

Hij kwam, zag en overwon. Als een van de eerste starters van de eerste omloop van het Nederlands Kampioenschap Springen reed Jur Vrieling een foutloze ronde en wist tot en met het einde deze koppositie vast te houden.

Er was fantastische sport te zien op het NK, dat na twee coronajaren terug is. De organisatie van Concours Hippique Mierlo is om aan de eisen van de sport te kunnen voldoen, naar de prachtige locatie van Green Valley Estate in Deurne verhuist. Onder het toeziend oog van het publiek verscheen de ene topruiter na de andere in de baan. Jur Vrieling zette als zesde starter een hele strakke rit neer, waar menig ruiter zich op stuk beet. Hij verscheen in de piste met de twaalfjarige Chabada de l’Esques (v.Quebrancho Semilly).

Jarige Ansems tweede

De jarige Jack Ansems trakteerde zichzelf op een hele mooie tweede plaats. Zijn Flierefluiter (v. Zirocco Blue VDL) laat zien in absolute topvorm te verkeren. Tijdens de Dutch Masters wisten zij zesde te worden in de Rolex Grand Prix en in de tweesterren Grand Prix van Bonheiden begin deze maand waren zij de beste van het deelnemersveld.

Regerend kampioen

De tienjarige Holy Moly (v.Verdi) liet onder Marc Houtzager een sterke ronde zien. Ook zij wisten de lei schoon te houden. Voorlopig staat de regerend kampioen op brons. Drievoudig Nederlands kampioen Leopold van Asten maakte ook een goede start. Met zijn VDL Groep Elegant Hero Z (v.Echo van ’t Spieveld) bezet hij nu de vierde plaats in het klassement.

De springfout van Highway TN (v. Eldorado van de Zeshoek) onder Willem Greve, weerhield het duo van de overwinning. De tijd was namelijk sneller dan die van Vrieling. Niettemin was er de vijfde plaats voor deze combinatie. Met Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) noteerde Greve wel een foutloze ronde, maar de tijd was minder snel, alsnog goed voor de zesde prijs. Ook zesde werd Lars Kersten met Hallilea (v.Zirocco Blue VDL).

Uitslag eerste omloop NK Senioren

  1. Jur Vrieling (Holwierde) – Chabada de l’Esques (v.Quebrancho Semilly), 64.74
  2. Jack Ansems (Sint Oedenrode) – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 65.29
  3. Marc Houtzager (Rouveen) – Holy Moly (v.Verdi), 66.50