archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer met Halifax niet te klop­pen bij Spring Tour

ūüďĆ VEENINGEN ‚ÄĒ Albert Zoer en zijn schim¬≠mel Halifax won¬≠nen vrij¬≠dag bij de Spring Tour De Wolden de belang¬≠rijk¬≠ste wed¬≠strijd van de dag. De rui¬≠ter uit Echten klopte Bas van der Aa. 

ūüďĆ VEENINGEN ‚ÄĒ Met een prach¬≠tige bar¬≠ra¬≠ge¬≠rit wist Albert Zoer uit Echten vrij¬≠dag¬≠mid¬≠dag de bar¬≠rage van de belang¬≠rijk¬≠ste rubriek, de Silver Tour van de Poppen Scheepswerf Prijs over 1.40 m. win¬≠nend af te slui¬≠ten. Met Halifax, een nako¬≠me¬≠ling van de bekende en suc¬≠ces¬≠volle hengst VDL Zirocco Blue, kwam Zoer uit op 39.25 seconden.

Snel en vol­doende voor de over­win­ning, zo bleek later. Bas van der Aa uit Albergen, die in de eer­ste rit al snel reed, werd tweede met Shanroe Barney (v. Dallas) en Van der Aa legde met Hakkinnen N, net als het paard van Zoer een afstam­me­ling van VDL Zirocco Blue, ook beslag ook op de derde plaats.

Voor Zoer was de winst een mooie opste¬≠ker. Hij was er zicht¬≠baar blij mee. Zoer had gezien dat hij snel moest zijn, want de tijd die Van der Aa had neer¬≠ge¬≠zet was scherp en drie com¬≠bi¬≠na¬≠tie had¬≠den zich er al op stuk gebe¬≠ten. Maar met een aan¬≠tal rechte lij¬≠nen, leek het par¬≠cours op het lijf van Halifax geschre¬≠ven. ‚ÄěHet was echt zijn par¬≠cours. Ik merkt dat Halifax scherp rond ging. Gisteren trou¬≠wens al in het twee¬≠fa¬≠sen par¬≠cours was hij al op dreef en nu opnieuw‚ÄĚ, aldus een blije Albert Zoer.

Albert Zoer met Halifax (archief).
ūüďł Arjen Schilperoord

De vijf com­bi­na­ties die na Zoer in de ring kwa­men, deden lan­ger over de zeven hin­der­nis­sen met acht spron­gen. Ook de snel­ste man uit het basis­par­cours, Hendrik Jan Schuttert uit Ommen, was geen bedrei­ging. Hij kwam iets ver­keerd uit bij de derde hin­der­nis en daar wierp zijn Jamie Field (v. Mylord Carthago) een balk af en zo werd hij kans­loos voor de winst. Schuttert werd negende van de tien barragedeelnemers.

Eerder op de dag wer¬≠den nog twee rubrie¬≠ken ver¬≠re¬≠den. De eer¬≠ste van de vrij¬≠dag, de derde dag van de Spring Tour in Veeningen, was de Indapp Prijs. Deze wed¬≠strijd voor 5- en 6‚ÄĎjarige paar¬≠den over 1.25m., werd een prooi voor Renee de Weert uit Sevenum. De jonge ama¬≠zone kwam met La Luna B (v Eldorado V/D Zeshoek) in de bar¬≠rage tot een tijd van 36.70, ruim vier¬≠tiende van een seconde snel¬≠ler dan de Mexicaan Ruben Dario Ramirez Zilli.

Pim Mulder

De AllezFlex Prijs, de small tour finale, ein­digde vrij­dag­mid­dag in winst voor Pim Mulder uit Dalfsen, die al eer­der in de prij­zen viel de afge­lo­pen dagen. De rubriek met hin­der­nis­sen van 1.25 m. kende een bar­rage met maar liefst 36 com­bi­na­ties die fout­loos van­uit het basis­par­cours, met meer dan 100 star­ters, waren door­ge­stroomd. Van die 36 deel­ne­mers bleek uit­ein­de­lijk Mulder de snel­ste zon­der fou­ten. Met Powderpuff (v Vingino) rondde Mulder de bar­rage af in 29.04 secon­den, ruim een halve seconde snel­ler dan de blonde Valentina Arenas Saravia uit Guatemala, die met het paard van Carl Henley, Lacido (v La Calido) haar bar­ra­ge­rit vol­tooide in 29.57.

Het eer¬≠ste deel van deze Spring Tour gaat zater¬≠dag haar laat¬≠ste dag in. Vanaf 10.00 uur staan de eer¬≠ste com¬≠bi¬≠na¬≠ties gereed. In de mid¬≠dag wordt de Grote Prijs ver¬≠re¬≠den met als inzet de Gemeente De Wolden Prijs. De beste com¬≠bi¬≠na¬≠ties van de afge¬≠lo¬≠pen dagen komen daarin aan de start.


gerelateerde berichten
Total
2
Share