archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer test jong talent: ‚Äėwe heb¬≠ben een min¬≠dere tijd gehad‚Äô

ūüďĆ VEENINGEN ‚ÄĒ Albert Zoer komt tij¬≠dens de Spring Tour De Wolden met vijf jonge paar¬≠den aan de start. Voor Zoer is het een bijna een thuis¬≠wed¬≠strijd en een ide¬≠ale gele¬≠gen¬≠heid om zijn aan¬≠stor¬≠mende talen¬≠ten erva¬≠ring te laten opdoen. 

ūüďĆ VEENINGEN ‚ÄĒ In de kwa¬≠li¬≠fi¬≠ca¬≠tie voor de Grote Prijs van de Spring Tour De Wolden bleef Albert Zoer niet fout¬≠loos, maar de rui¬≠ter uit Echten komt graag aan de start op het mooie ter¬≠rein. Hij bestem¬≠pelt het eve¬≠ne¬≠ment als ide¬≠aal om zijn jonge paar¬≠den erva¬≠ring te laten opdoen..

Zoer is √©√©n van de vaste deel¬≠ne¬≠mers in Veeningen. Ook bij deze eer¬≠ste edi¬≠tie van de Spring Tour komt hij veel¬≠vul¬≠dig in actie. ‚ÄěIk heb vijf jonge paar¬≠den mee¬≠ge¬≠no¬≠men. Veeningen is een voor¬≠deel voor mij, ik woon dicht¬≠bij en alles is hier op het con¬≠cours heel goed gere¬≠geld. Je kunt meer¬≠dere jonge paar¬≠den uit¬≠bren¬≠gen en dat is voor een stal zoals wij die heb¬≠ben erg mooi‚ÄĚ, liet Albert Zoer tus¬≠sen de ver¬≠schil¬≠lende wed¬≠strij¬≠den weten.

Het con¬≠cours van don¬≠der¬≠dag werd door Zoer gebruikt om te tes¬≠ten welk paard hij zater¬≠dag in de Grote Prijs zal uit¬≠bren¬≠gen. ‚ÄěIk twij¬≠fel nog of Jayla of Halifax inzet‚ÄĚ, aldus de rui¬≠ter vlak voor de laat¬≠ste kwa¬≠li¬≠fi¬≠ca¬≠tie¬≠wed¬≠strijd don¬≠der¬≠dag¬≠mid¬≠dag. Met Halifax kwam Zoer eer¬≠der op de don¬≠der¬≠dag in de Morrenhof Jansen Prijs tot een overwinning.

Albert Zoer en Jayla tij­dens de Spring Tour De Wolden.
ūüďł Spring Tour De Wolden | Hans Khoe

Of hij met de beoogde paar¬≠den kan mee¬≠strij¬≠den om de winst in de Grote Prijs, komende zater¬≠dag, betwij¬≠felt Zoer. ‚ÄěIk denk dat de paar¬≠den net te jong zijn om voor de over¬≠win¬≠ning te gaan, maar je weet nooit‚ÄĚ.

Mindere tijd gehad

Momenteel heeft de rui¬≠ter uit Echten geen enorme top¬≠per op stal staan, maar hij ziet wel toe¬≠komt. ‚ÄěWe heb¬≠ben een wat min¬≠dere tijd gehad, maar tus¬≠sen de paar¬≠den die we momen¬≠teel op stal heb¬≠ben, zit¬≠ten een paar leuke talent¬≠volle die¬≠ren. Die heb¬≠ben wel poten¬≠tie om door te groeien, maar dat zal de tijd moe¬≠ten leren. Voor onze stal moet je het van de han¬≠del heb¬≠ben, want anders lukt het niet om top¬≠sport te kun¬≠nen bedrij¬≠ven. Wanneer ik een keer een paard als Oki Doki tegen¬≠kom, zou dat enorm mooi zijn, maar dat is een zeldzaamheid‚ÄĚ.

Albert Zoer:

‚ÄėWe heb¬≠ben leuke talent¬≠volle jonge paar¬≠den op stal‚Äô

Oki Doki was de grote top¬≠per waar¬≠mee Albert Zoer in 2005 de gou¬≠den medaille won bij de Wereldruiterspelen in Aken. Later ver¬≠kocht hij Oki Doki voor vele mil¬≠joe¬≠nen. ‚ÄěWanneer je zo‚Äôn top¬≠paard op stal hebt, moet je er wel een goede han¬≠dels¬≠stal bij heb¬≠ben, want zo‚Äôn top¬≠paard kost in onder¬≠houd veel geld. Vooralsnog richt ik mij dan ook op de han¬≠dels¬≠stal en hoop natuur¬≠lijk wel dat √©√©n van de die¬≠ren door¬≠groeit naar de top.‚ÄĚ

Het con­cours Spring Tour in Veeningen gaat deze week nog door tot zater­dag, wan­neer de Grote Prijs wordt ver­re­den. Volgende week woens­dag begint het tweede deel, daarin staan enkele lan­den­wed­strij­den voor de jeugd op het pro­gramma. De con­cour­sen zijn dage­lijks vrij voor het publiek toegankelijk.


gerelateerde berichten
Total
40
Share