Jarige Jurgen Stenfert winnaar finale Spring Tour De Wolden

Share
  • 28 mei 2022 19:19

door: redactie, 28 mei 2022 19:19

De barrage van de afsluitende wedstrijd ging tussen 13 deelnemers. De Duitser Julius Ehinger zette de snelste tijd neer, maar maakte met Flying Princess wel een foutje, waardoor dit duo op de zevende plaats eindigde.

Stenfert zette een foutloze rit neer in 34.10 en dat was goed voor de hoofdprijs van ruim 8400 euro. Hij won ook op de eerste dag bij de Spring Tour al een wedstrijd met de 10-jarige merrie Heaven of Romance (v. Andiamo Z).

Jurgen Stenfert
Jurgen Stenfert ontvangt een verjaardagstaart van de eigenaresse van zijn paard, Alice Schuurman.
📸 Spring Tour De Wolden | Fred Lubbers

De Twentse Ier Conor Drain legde beslag op de tweede plaats met Imagine. Daarna volgde op plaats drie Bas van der Aa met Gaen. Julia Kayser-Houtzager en Ernesto Canseco maakten de top vijf compleet.

Na afloop glunderde de jarige winnaar breeduit. ,,Ik heb dit paard nu driekwart jaar onder het zadel en er zit behoorlijk groei in. Het is echt een paard met toekomstmogelijkheden”, prees Stenfert de tienjarige KWP-merrie van Alice Schuurman. “Ze liep in het technische basisparcours al goed en in de snelle barrage ging het eveneens prima. Ik ben er erg content mee.”

Voor de organisatie was deze eerste editie van de Spring Tour in Veeningen een prima verlopen toernooi, tenminste wat het eerste deel betreft. Voorzitter Michel Broek: ,,We sluiten dit eerste deel af met een supermooie winnaar, nota bene op zijn verjaardag. Namens het bestuur kan ik zeggen dat we een geslaagd eerste deel hebben gehad. Alles verliep soepel en we hebben geen wanklank gehoord. We kijken nu uit naar komende week waarin wij de jeugd startgelegenheid bieden met een landenwedstrijd. De deelname is erg groot met zo’n 550 paarden. Daar zijn wij ook erg blij mee.”

Wat CH De Wolden betreft blijft het niet bij een eenmalige editie van de Spring Tour. ,,Wat die jeugdwedstrijden aangaat, hebben we nog een contract dat volgend jaar ook geldt en we hebben nog een optie voor een derde jaar. We hebben goede hoop dat het een volledig geslaagd evenement wordt en dat het in ieder geval drie jaren wordt gehouden”, aldus voorzitter Michel Broek.