Jurgen Stenfert begint sterk op Spring Tour De Wolden

Share
  • 25 mei 2022 20:37

door: Fred Lubbers, 25 mei 2022 20:37

📸 Jeroen Spoolder | Spoolder.net

Stenfert, die over drie dagen 62 jaar wordt, zette in de 31ste rit in een rubriek direct op tijd over 1.30 m, de snelste tijd neer. De tienjarige KWPN-merrie Heaven Of Romance (v Andiamo Z) wist wat Stenfert wilde en ging op een fraaie wijze over de hindernissen. De combinatie maakte in die 31ste rit de snelste tijd: 61.66 seconden.

En wie dacht dat Stenfert nog wel geklopt zou worden, had het helemaal mis. Maar liefst veertig combinaties die na hem kwamen, beten zich stuk op de tijd van de Nederlandse crack.

Het was Dennis van den Brink in rit 55 die nog het dichtst bij Stenfert kwam. Met Joy of Spring, een achtjarige KWPN-ruin van Andiamo kwam Van den Brink tot een tijd van 62.25, wel genoeg voor plek twee, maar te weinig voor de winst. Ook na Van den Brink wist niemand meer zo snel rond te gaan als het genoemde tweetal. De Belgisch Elise Strubbe bleef met Mr. Quality (v Mr. Blue) steken op 62.35 en werd derde.

Jurgen Stenfert krijgt de felicitaties van Albert Koopmans.
📸 CH De Wolden

Bijzonder was dat de routinier uit het Gelderse Loenen na afloop bij de huldiging gefeliciteerd werd door Albert Koopmans zelf, de oprichter/grondlegger van het bedrijf dat al vele jaren bij concours zorgt voor tijdwaarneming en geluid. Ook in Veeningen is Koopmans Geluid al sinds het begin van CH De Wolden betrokken bij het concours.

In de laatste rubriek van de woensdag, de Van Triest Veevoeders Prijs, ging het eveneens om de winst in een wedstrijd direct op tijd over hindernissen van 1.45 m. De overwinning ging naar de Mexicaan Ernesto Conseco. Hij voltooide zijn rit met Cornet Blue PS, een hengst uit 2013, nazaat van Chacco Blue, in 59.10. Dat was ruim voldoen om de winst naar zich toe te trekken.

Opvallend was de prestatie van de Duitser Max Haunhorst, die zowel de tweede als de derde plaats voor zich opeiste. Eerst kwam Haunhorst met Carlo 399 (v Cassus 2) in de ring en daarmee wist hij een tijd te klokken van 61.82. In de slotfase van de strijd kwam Haunhorst ook nog met Little John 44 (v Luchador) in actie, maar dat bleek helemaal geen ‘kleine’ John. De combinatie ging snel rond, in de hoop Conseco te kunnen kloppen. Dat was echter teveel gevraagd van Little John 44. Wel snelde de combinatie naar de tweede plaats in 60.50 en daarmee greep Haunhorst naast de derde, ook de tweede plek.

Eerder op de woensdag waren er ook nog twee Nederlanders die eerste plaatsen pakten. De eerste winnaar van het concours Spring Tour in Veeningen was Sander Naber uit Holsloot. Hij wist met de zesjarige KWPN-merrie Lareusa (v Toulon) de Stal van den Brink Prijs te winnen. In het tweefasen parcours wist Naber beide fasen foutloos rond te gaan en zette een eindtijd van 27.92 seconden op de klokken.

Ook de tweede wedstrijd van de dag eindigde in een Nederlandse overwinning. Pim Mulder uit Dalfsen was in een tweefasen wedstrijd iedereen te snel af. Op de rug van de KWPN-merrie Its A Katosca Again reed Mulder na een foutloze eerste fase, ook de tweede foutloos en zijn tijd 27.11 seconden, was de snelste van de wedstrijd, waaraan 102 combinaties deelnamen. Als derde eindigde Albert Zoer uit Echten. Met de KWPN-merrie K-Dine (v Grand Slam) realiseerde Zoer een tijd van 27.64. De Drentse ruiter komt dezer dagen vele malen in actie tijdens de Spring Tour.

Hilde Veenstra uit Drachtstercompagnie greep de winst in de Dekkers Prijs. De amazone kwam in de tweefasen wedstrijd, over hindernissen van 1.20 m., met After Pleasure Toltien (v For Pleasure) tot een tijd van 28.27 en daar kwam de concurrentie niet meer onder.