archief
contact
+31 6 53239630

Jurgen Stenfert begint sterk op Spring Tour De Wolden

ūüďĆ VEENINGEN ‚ÄĒ Routinier Jurgen Stenfert deed op de eer¬≠ste dag van de Spring Tour van CH De Wolden goede zaken. De bijna 62-jarige rui¬≠ter won met Heaven of Romance het 1.30. Ook Ernesto Canseco was op dreef. 

ūüďł Jeroen Spoolder | Spoolder.net

ūüďĆ VEENINGEN ‚ÄĒ Hij gaf vele jon¬≠gere rui¬≠ters en ama¬≠zo¬≠nes woens¬≠dag¬≠mid¬≠dag het nakij¬≠ken. Jurgen Stenfert uit het Gelderse Loenen wist ver¬≠ras¬≠send de Koopmans Geluid Prijs op zijn naam te schrij¬≠ven bij de Spring Tour in Veeningen.

Stenfert, die over drie dagen 62 jaar wordt, zette in de 31ste rit in een rubriek direct op tijd over 1.30 m, de snel­ste tijd neer. De tien­ja­rige KWPN-mer­rie Heaven Of Romance (v Andiamo Z) wist wat Stenfert wilde en ging op een fraaie wijze over de hin­der­nis­sen. De com­bi­na­tie maakte in die 31ste rit de snel­ste tijd: 61.66 seconden.

En wie dacht dat Stenfert nog wel geklopt zou wor¬≠den, had het hele¬≠maal mis. Maar liefst veer¬≠tig com¬≠bi¬≠na¬≠ties die na hem kwa¬≠men, beten zich stuk op de tijd van de Nederlandse crack. 

Het was Dennis van den Brink in rit 55 die nog het dichtst bij Stenfert kwam. Met Joy of Spring, een acht¬≠ja¬≠rige KWPN-ruin van Andiamo kwam Van den Brink tot een tijd van 62.25, wel genoeg voor plek twee, maar te wei¬≠nig voor de winst. Ook na Van den Brink wist nie¬≠mand meer zo snel rond te gaan als het genoemde twee¬≠tal. De Belgisch Elise Strubbe bleef met Mr. Quality (v Mr. Blue) ste¬≠ken op 62.35 en werd derde.

Jurgen Stenfert krijgt de feli­ci­ta­ties van Albert Koopmans.
ūüďł CH De Wolden

Bijzonder was dat de rou­ti­nier uit het Gelderse Loenen na afloop bij de hul­di­ging gefe­li­ci­teerd werd door Albert Koopmans zelf, de oprichter/grondlegger van het bedrijf dat al vele jaren bij con­cours zorgt voor tijd­waar­ne­ming en geluid. Ook in Veeningen is Koopmans Geluid al sinds het begin van CH De Wolden betrok­ken bij het concours.

In de laat­ste rubriek van de woens­dag, de Van Triest Veevoeders Prijs, ging het even­eens om de winst in een wed­strijd direct op tijd over hin­der­nis­sen van 1.45 m. De over­win­ning ging naar de Mexicaan Ernesto Conseco. Hij vol­tooide zijn rit met Cornet Blue PS, een hengst uit 2013, nazaat van Chacco Blue, in 59.10. Dat was ruim vol­doen om de winst naar zich toe te trekken.

Opvallend was de pres¬≠ta¬≠tie van de Duitser Max Haunhorst, die zowel de tweede als de derde plaats voor zich opeiste. Eerst kwam Haunhorst met Carlo 399 (v Cassus 2) in de ring en daar¬≠mee wist hij een tijd te klok¬≠ken van 61.82. In de slot¬≠fase van de strijd kwam Haunhorst ook nog met Little John 44 (v Luchador) in actie, maar dat bleek hele¬≠maal geen ‚Äėkleine‚Äô John. De com¬≠bi¬≠na¬≠tie ging snel rond, in de hoop Conseco te kun¬≠nen klop¬≠pen. Dat was ech¬≠ter teveel gevraagd van Little John 44. Wel snelde de com¬≠bi¬≠na¬≠tie naar de tweede plaats in 60.50 en daar¬≠mee greep Haunhorst naast de derde, ook de tweede plek.

Sander Naber eer­ste winnaar

Eerder op de woens­dag waren er ook nog twee Nederlanders die eer­ste plaat­sen pak­ten. De eer­ste win­naar van het con­cours Spring Tour in Veeningen was Sander Naber uit Holsloot. Hij wist met de zes­ja­rige KWPN-mer­rie Lareusa (v Toulon) de Stal van den Brink Prijs te win­nen. In het twee­fa­sen par­cours wist Naber beide fasen fout­loos rond te gaan en zette een eind­tijd van 27.92 secon­den op de klokken.

Ook de tweede wed¬≠strijd van de dag ein¬≠digde in een Nederlandse over¬≠win¬≠ning. Pim Mulder uit Dalfsen was in een twee¬≠fa¬≠sen wed¬≠strijd ieder¬≠een te snel af. Op de rug van de KWPN-mer¬≠rie Its A Katosca Again reed Mulder na een fout¬≠loze eer¬≠ste fase, ook de tweede fout¬≠loos en zijn tijd 27.11 secon¬≠den, was de snel¬≠ste van de wed¬≠strijd, waar¬≠aan 102 com¬≠bi¬≠na¬≠ties deel¬≠na¬≠men. Als derde ein¬≠digde Albert Zoer uit Echten. Met de KWPN-mer¬≠rie K‚ÄĎDine (v Grand Slam) rea¬≠li¬≠seerde Zoer een tijd van 27.64. De Drentse rui¬≠ter komt dezer dagen vele malen in actie tij¬≠dens de Spring Tour.

Hilde Veenstra uit Drachtstercompagnie greep de winst in de Dekkers Prijs. De ama¬≠zone kwam in de twee¬≠fa¬≠sen wed¬≠strijd, over hin¬≠der¬≠nis¬≠sen van 1.20 m., met After Pleasure Toltien (v For Pleasure) tot een tijd van 28.27 en daar kwam de con¬≠cur¬≠ren¬≠tie niet meer onder.


gerelateerde berichten
Total
6
Share