archief
contact
+31 6 53239630

Sanne Thijssen slaat haar slag in Grote Prijs Madrid

ūüďĆ MADRID ‚ÄĒ Sanne Thijssen heeft haar voor¬≠als¬≠nog belang¬≠rijk¬≠ste en lucra¬≠tief¬≠ste zege in haar al mooie car¬≠ri¬≠√®re behaald. De 23-jarige Limburgse won de vijf ster¬≠ren Grote Prijs van Madrid. Haar win¬≠nende rit met Con Quidam RB was goed voor 100.000 euro. 

ūüďĆ MADRID ‚ÄĒ Sanne Thijssen won zater¬≠dag¬≠avond op spec¬≠ta¬≠cu¬≠laire wijze de vijf¬≠ster¬≠ren Global Champions Tour Grand Prix van Madrid. Met haar razend¬≠snelle part¬≠ner in crime Con Quidam RB ver¬≠sloeg ze ‚Äď als laat¬≠ste star¬≠ter in de bar¬≠rage ‚Äď de top¬≠rui¬≠ters Darragh Kenney en Marlon Modolo Zanotelli, die geza¬≠men¬≠lijk de tweede plaats moesten delen.

Thijssen is met haar 23 jaar de derde jong¬≠ste Grand Prix win¬≠naar in de geschie¬≠de¬≠nis van de Global Champions Tour. ‚ÄěHet is onge¬≠loof¬≠lijk om hier te win¬≠nen van al die goede rui¬≠ters‚ÄĚ, rea¬≠geerde Sanne.

Sanne Thijssen neemt een hin­der­nis met Con Quidam.
ūüďł Global Champions Tour

Sanne Thijssen (Sevenum) kwam als laat­ste van de elf com­bi­na­ties in de bar­rage de ring in met haar fana­tieke hengst Con Quidam RB. Vanaf het begin koos Sanne, vorig jaar win­naar van de Grote Prijs van CHIO Rotterdam, voor de aan­val. En haar gewel­dig sprin­gende zes­tien­ja­rige Holsteiner hengst kwam ner­gens in de pro­ble­men, liet alle bal­ken lig­gen en finishte 0.76 secon­den snel­ler dan Zanotelli en Kenny, die met de tijd van 39.91 secon­den de tweede plaats deelden.

Emotioneel

Sanne werd gedra¬≠gen door het vele Madrileense publiek en toonde zich dan ook bij¬≠zon¬≠der blij en emo¬≠ti¬≠o¬≠neel toen ze over de finish kwam. Een spec¬≠ta¬≠cu¬≠laire zege en de groot¬≠ste (100.000 euro) uit de loop¬≠baan van de num¬≠mer 3 van het NK drie weken gele¬≠den. ‚ÄěIk wist voor de laat¬≠ste hin¬≠der¬≠nis al dat ik goed in de tijd zat. Dus ik nam die hin¬≠der¬≠nis wel wat op safe. Con Quidam was hon¬≠derd pro¬≠cent gecon¬≠cen¬≠treerd. Hij maakte het fan¬≠tas¬≠tisch af. Het was een gewel¬≠dig gevoel toen ik over de finish kwam‚ÄĚ, rea¬≠geert Sanne emotioneel.

Thijssen vormt al negen jaar een com¬≠bi¬≠na¬≠tie met Con Quidam RB. ‚ÄěWe zijn echt samen naar dit niveau gegroeid. Ik weet dat wan¬≠neer hij zich happy voelt, dat hij dan alles geeft in de ring. Ik train hem in veel in het bos. Ik spring thuis nooit met hem.‚ÄĚ

Met haar over­win­ning in Madrid is Sanne Thijssen geplaatst voor de Super Finale van de Global Champions tour in het najaar in Praag. Met de over­win­ning in Madrid ver­diende Thijssen 40 pun­ten voor de com­pe­ti­tie van de GCT en staat nu op plaats 13 met 55 punten.

Bart Bles ver­za­melde in vier wed­strij­den al 80 pun­ten en staat daar­mee op plaats in de tus­sen­stand. Bles reed zijn schim­mel Gin D met 4 straf­pun­ten in het basis­par­cours van de Grand Prix van Madrid naar plaats 18.

Eerder op de dag ver­o­verde Bles samen met Jur Vrieling als team Hamburg Giants de zesde plaats in de Global Champions League wed­strijd. In de tus­sen­stand van de GCL staat het team Hamburg Giants op de tweede plaats, na hun winst twee weken gele­den in Mexico Stad.

Uitslag Global Champions Tour Grand Prix Madrid, 1.60m

  1. Sanne Thijssen (Sevenum), Con Quidam RB (v.Quinar), 0 ‚Äď 0, 39.15 sec
  2. Marlon Modolo Zanotelli (Bra), VDL Edgar (v.Arezzo VDL), 0 ‚Äď 0, 39.91 sec
  3. Darragh Kenny (Irl), VDL Cartello (v.Cartani), 0 ‚Äď 0, 39.91 sec

gerelateerde berichten
Total
0
Share