archief
contact
+31 6 53239630

Sanne Thijssen Nederlands kampioen bij zowel Junioren als Young Riders

MIERLO – Ze leverde een bijzonder prestatie tijdens het NK springen. De 16-jarige Sanne Thijssen uit Baarlo pakte de titel bij zowel de Junioren als Young Riders. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Lisa Nooren, die vorig jaar voor deze bijzondere dubbel zorgde.

blokjeMIERLO | STEGEN.NET | KNHS
Ze leverde een bijzonder prestatie tijdens het NK springen. De 16-jarige Sanne Thijssen uit Baarlo pakte de titel bij zowel de Junioren als Young Riders. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Lisa Nooren, die vorig jaar voor deze bijzondere dubbel zorgde.

Bij de Junioren pakte Sanne Thijssen de titel met Ulena (v. Baloubet du Rouet). De combinatie maakte over de vier parcoursen geen enkele fout. Max de Mol uit Oss, met zijn 14 jaar de jongste deelnemer, werd met Quinken (v. Quintero) tweede met 6,19. Daarna volgde Lars Kersten uit Eghel met Largo met 10,98.

Bij de Young Riders profiteerde Sanne Thijssen met Con Quidam RB (v. Quinar) van de springfout die Amber Fijen en Briljant in de laatste omloop maakten. Daardoor was er er barrage nodig voor het zilver, dat toch bij Amber Feijen terecht kwam. Niels Knape eindigde als derde met Caluna’s Cacharel Z.

Heel speciaal
Voor Sanne Thijssen was de dubbele titel een bijzondere ervaring. ,,Deze titels zijn voor mij nog mooier dan dat ik in januari de tweesterren Grote Prijs van Drachten won. De entourage hier, de spanning van het kampioenschap, de dubbel pakken, dat maakt het heel speciaal”, aldus de VMBO-scholiere.

Haar paard Con Quidam RB was heel fris. ,,Hij wil altijd foutloos blijven en ik moet uitkijken dat hij niet narrig wordt tussen de hindernissen, hij is dan zo bezig met de hindernissen. Het liefst zou ik dit jaar met hem het EK voor Young riders rijden. Volgend jaar is hij misschien wel verkocht.”

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel