Woudruiters tappen met ‘Challenge’ uit ander vaatje

Share
  • 22 mei 2022 16:59

door: Steven Stegen, 22 mei 2022 16:59

📌 VLAGTWEDDE – Ook in 2022 organiseert LR Woudruiters weer een leuk zomerevenement. Het gaat om de ‘challenge’, die voor 10 en 11 september gepland staat. Daarbij wordt veel breder gekeken naar de manier waarop de deelnemers hun paarden en pony’s voorstellen. ,,We hebben veel leuke reacties gehad op dit concept”, aldus Johan Hofman van de Groninger vereniging.

De Woudruiters in Vlagtwedde staan natuurlijk al jaren bekend om de drukbezochte indoor dressuurcompetitie. In het begin was dat de Noord Zee Olie Competitie, daarna SBI Competitie en tegenwoordig de Faber Dressuurcompetitie.

Hofman: ,,We zijn echter in 2021 begonnen om ook voor de outdoorwedstrijden een nieuw concept op te starten waaraan de firma Paas Totaalafbouw als hoofdsponsor zijn naam heeft geleend. Nu zullen de meeste mensen denken, alwéér een competitie?? Daar zijn er al genoeg van. Maar wij doen het met deze ‘challenge’ anders.”

Happy athlete

Hofman legt uit: ,,Hier wordt niet gekeken naar de behaalde punten op het protocol. We laten twee juryleden tijdens de proef plus een ‘scout’ of jury-opzichter tijdens het losrijden een beoordelingsformulier invullen voor de ‘wijze van rijden, het geheel, de happy athlete’. Dus ook al gaat de proef volledig mis, maar laat je zien dat je het netjes en fair kunt oplossen, dan kun je dus zelfs nog winnen!”

Ruiters die starten tijdens de zomerconcoursen op 22 en 23 juni, 16 en 17 juli en 17 en 18 augustus hebben voorrang bij de inschrijving voor de Challenge op 10 en 11 september. Deelnemers die in de Subtop meedoen kunnen in elk geval deelnemen in september.