Denny Olde Agterhuis de beste op nat CH De Wijk

  • 9 juni 2022 11:16
door: redactie, 9 juni 2022 11:16

📌 DE WIJK – Tradities zijn er om in ere te houden. Na twee jaar afwezigheid vanwege corona voelde het tijdens de Pinksteren weer als vanouds op landgoed Dickninge, met een CH De Wijk met alle vertrouwde ingrediënten. Denny Olde Agterhuis won de Grote Prijs. Anneke Borkent werd Nederlands kampioen bij de tuigpaarden gereden door dames.

De slotrubriek voor de springruiters werd in de stromende regen verreden. Toch was het een mooie wedstrijd met veel deelnemers en uiteindelijk tien deelnemers die in de barrage de strijd aangingen.

Denny Olde Agterhuis en Fairwings tijdens de huldiging in de regen.
📸 Arjen Schilperoord

Denny Olde Agterhuis werd de overtuigende winnaar. Met Fairwings (v. Nabab de Rêve) zette de Friese ruiter een foutloze rit neer in 36.65. Hij zette daarmee de inmiddels ervaren combinatie Lisa Broekert met I am Elrite op achterstand. Tonny Leeuwen reed Jarona naar de derde plaats.

Lisa Broekert en I Am Elrite wonnen de Prix de Vainqueur.
📸 Arjen Schilperoord

Eerder won Lisa Broekert het 1.35 twee fasen en dat leverde haar in combinatie met haar tweede plaats in de Grote Prijs de Prix de Vainqueur op.

Tuigpaarden

Het CH De Wijk kende dit jaar een mooi programma voor de liefhebbers van tuigpaarden. De nationale rubrieken rouleren jaarlijks met CH Eext en deze keer waren de nationale toppers in De Wijk. Nieuw was de wedstrijd ‘Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje’. Dat is een competitie, aangeboden door de provincie Drenthe, voor tandems. Dit type aanspanning zie je steeds minder, vandaar de impuls. In De Wijk kwamen zes aanspanningen in de baan.

Leendert Veerman krijgt met zijn winnende tandem de felicitaties van voorzitter Annemarie Zomer van CH De Wijk.
📸 Het Tuigpaard | The Dutch Harness Horse

De strijd ging in de finale tussen Leendert Veerman en Jan Jordans. Leendert Veerman uit Wittelte is met Action Quality Amadeus en Action Quality Eribo nog steeds heel moeilijk te verslaan. Ze wonnen in De Wijk ook al de tweespannen ereklasse.

Maar Jan Jordans uit Landhorst had de joker ingezet door King voor Barend te zetten. King was eerder op de dag al de publieksfavoriet tijdens de competitie éénspannen die hij wist te winnen maar nu leek hij extra brandstof te hebben gekregen door de regen want hij maakte er een geweldige show en Barend werkte prima mee. Leendert won maar de strijd in de competitie is zeker niet gestreden. Op 9 juli is de volgende wedstrijd tijdens het Zuidenveld in Schoonebeek.

Zeven aanspanningen streden om de Nationale titel tuigpaarden gereden door dames. Anneke Borkent greep de titel met Renvyle Imondro en ze kreeg ook de prijs voor het schoonste geheel.