archief
contact
+31 6 53239630

Denny Olde Agterhuis de beste op nat CH De Wijk

ūüďĆ DE WIJK ‚ÄĒ Denny Olde Agterhuis won bij het CH De Wijk de Grote Prijs. Met Fairwings troefde hij Lisa Broekert in de span¬≠nende bar¬≠rage af. Tonny Leeuwen werd derde. 

ūüďĆ DE WIJK ‚ÄĒ Tradities zijn er om in ere te hou¬≠den. Na twee jaar afwe¬≠zig¬≠heid van¬≠wege corona voelde het tij¬≠dens de Pinksteren weer als van¬≠ouds op land¬≠goed Dickninge, met een CH De Wijk met alle ver¬≠trouwde ingre¬≠di¬≠√ęn¬≠ten. Denny Olde Agterhuis won de Grote Prijs. Anneke Borkent werd Nederlands kam¬≠pi¬≠oen bij de tuig¬≠paar¬≠den gere¬≠den door dames.

De slot­ru­briek voor de spring­rui­ters werd in de stro­mende regen ver­re­den. Toch was het een mooie wed­strijd met veel deel­ne­mers en uit­ein­de­lijk tien deel­ne­mers die in de bar­rage de strijd aangingen.

Denny Olde Agterhuis en Fairwings tij¬≠dens de hul¬≠di¬≠ging in de regen.
ūüďł Arjen Schilperoord

Denny Olde Agterhuis werd de over­tui­gende win­naar. Met Fairwings (v. Nabab de Rêve) zette de Friese rui­ter een fout­loze rit neer in 36.65. Hij zette daar­mee de inmid­dels erva­ren com­bi­na­tie Lisa Broekert met I am Elrite op ach­ter­stand. Tonny Leeuwen reed Jarona naar de derde plaats.

Lisa Broekert en I Am Elrite won­nen de Prix de Vainqueur.
ūüďł Arjen Schilperoord

Eerder won Lisa Broekert het 1.35 twee fasen en dat leverde haar in com­bi­na­tie met haar tweede plaats in de Grote Prijs de Prix de Vainqueur op.

Tuigpaarden

Het CH De Wijk kende dit jaar een mooi pro¬≠gramma voor de lief¬≠heb¬≠bers van tuig¬≠paar¬≠den. De nati¬≠o¬≠nale rubrie¬≠ken rou¬≠le¬≠ren jaar¬≠lijks met CH Eext en deze keer waren de nati¬≠o¬≠nale top¬≠pers in De Wijk. Nieuw was de wed¬≠strijd ‚ÄėRondje Drenthe om het Bronzen Bartje‚Äô. Dat is een com¬≠pe¬≠ti¬≠tie, aan¬≠ge¬≠bo¬≠den door de pro¬≠vin¬≠cie Drenthe, voor tan¬≠dems. Dit type aan¬≠span¬≠ning zie je steeds min¬≠der, van¬≠daar de impuls. In De Wijk kwa¬≠men zes aan¬≠span¬≠nin¬≠gen in de baan.

Leendert Veerman krijgt met zijn win¬≠nende tan¬≠dem de feli¬≠ci¬≠ta¬≠ties van voor¬≠zit¬≠ter Annemarie Zomer van CH De Wijk.
ūüďł Het Tuigpaard | The Dutch Harness Horse

De strijd ging in de finale tus¬≠sen Leendert Veerman en Jan Jordans. Leendert Veerman uit Wittelte is met Action Quality Amadeus en Action Quality Eribo nog steeds heel moei¬≠lijk te ver¬≠slaan. Ze won¬≠nen in De Wijk ook al de twee¬≠span¬≠nen ereklasse. 

Maar Jan Jordans uit Landhorst had de joker inge­zet door King voor Barend te zet­ten. King was eer­der op de dag al de publieks­fa­vo­riet tij­dens de com­pe­ti­tie één­span­nen die hij wist te win­nen maar nu leek hij extra brand­stof te heb­ben gekre­gen door de regen want hij maakte er een gewel­dige show en Barend werkte prima mee. Leendert won maar de strijd in de com­pe­ti­tie is zeker niet gestre­den. Op 9 juli is de vol­gende wed­strijd tij­dens het Zuidenveld in Schoonebeek.

Zeven aan­span­nin­gen stre­den om de Nationale titel tuig­paar­den gere­den door dames. Anneke Borkent greep de titel met Renvyle Imondro en ze kreeg ook de prijs voor het schoon­ste geheel.


gerelateerde berichten
Total
2
Share