Dubbele zege Tom Schellekens bij start CSI Twente

Share
  • 10 juni 2022 13:21

door: Willem Pfeiffer, 10 juni 2022 13:21

📌 Geesteren
📝 persbericht CSI Twente

Met zijn negenjarige bruine merrie Isabel (v. Captain Cooper x Non Stop 1590) reed Schellekens in de hoofdpiste naar de zege in de proef over 1,45 meter op tijd voor de Small Tour van het CSI3*.

Schellekens had een voorsprong van 1,18 seconde op nummer twee Berber Dijkman, die de negenjarige bruine merrie Imoya Dice had gezadeld. De derde plaats was voor de Zwitser Niklaus met de vosmerrie Baloubelle Ch. Thuisrijder Bas van der Aa nam met de tienjarige schimmelmerrie Hakkinen N de vijfde positie voor zijn rekening en deelde op de een jaar oudere vosruin Gaen de zesde plek met de Italiaan Filippo Tabarini met Oryzon van het Schaeck.

Tom Schellekens met Isabel tijdens CSI Twente 2022.
📸 CSI Twente | Digishots .

Voorafgaand aan de toprubriek van donderdag was de bijna 22-jarige Schellekens ook al de sterkste in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd. Met de negenjarige donkerbruine ruin Infinity (v. Tangelo van de Zuuthoeve) bleef hij de Engelse Eleanor Hall McAteer bijna drie volle tellen voor. Madée Schuttenbeld mocht met haar veertienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) de derde prijs afhalen.

,,Het was een goede dag”, lachte Tom Schellekens na zijn laatste rit in Geesteren. ,,Toen ik met Isabel naar binnen reed in de hoofdring, stond ik op terrein 2 aan de leiding met Infinity. Later hoorde ik dat ook daar niemand sneller was dan ik. Veel mooier kon dus niet. Isabel is gewoon een gruwelijk goed paard, dat heel vaak nul rijdt en ook nog eens heel snel is. Een merrie met volop kwaliteit die altijd het beste wil, dus erg competitief. Infinity is een beetje eenzelfde verhaal. Ook die ontwikkelt zich geweldig.”

Het Erve Maathuis in Geesteren is geen onbekend terrein voor Schellekens. ,,Als kind kwam ik hier al geregeld met mijn vader Wil mee, die hier toen meereed. Ik probeer in zijn voetsporen te treden. Er heerst hier altijd een topsfeer en je wordt hier gastvrij ontvangen. Het is hartstikke leuk om hier nu zelf mee te doen.”

Gerben Morsink, de laatste tijd toch al prima op dreef, was met de achtjarige vosmerrie Carina Z (v. Carthino Z x Guidam) oppermachtig in de rubriek over 1,45 meter tegen de klok voor de Big Tour van het CSI2*. De ruiter uit Enschede troefde zijn naaste concurrent Bertram Allen op de hengst Mikias van de Bisschop af met een verschil van liefst 4,64 seconde. Daan van Geel reed met de negenjarige bruine merrie Idalomo (v. VDL Zirocco Blue) naar de derde plek. De top vijf werd aangevuld door lokaal favoriet Gerco Schröder met zijn negen jaar oude bruine merrie New Star van de Berghoeve (v. Gitano) en Hessel Hoekstra met de dertienjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL).

Matt Garrigan, stalruiter bij de broers Schröder in Tubbergen, mocht zich als winnaar laten huldigen van de rubriek over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI2*. Met de elfjarige Baccarat du Tertre (v. Putch des Isles) verwees hij Sally Hopkinson met Fadograaf maar de positie van runner-up. Gert-Jan Bruggink vierde zijn rentree in Geesteren met de derde prijs op de achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles).

Voor het CSI1* stonden twee rubrieken op het programma. De wedstrijd over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour leverde een dubbele zege op voor de Italiaan Lorenzo Argentano, die met Dakota Blue Girl eerste en met Barbarix tweede werd. Eric ten Cate kon hem voor eigen publiek nog het best volgen met de negenjarige vosmerrie Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte).

Pietrix de Vries zegevierde over 1,20 meter op tijd voor de Small Tour met de bruine merrie Diamantina. Ashley Spiele-te Wierik werd tweede met de donkerbruine hengst Houston Quality Z en Miquell Bakker derde met de bruine ruin Gustafson Z.