archief
contact
+31 6 53239630

Dubbele zege Tom Schellekens bij start CSI Twente

ūüďĆ GEESTEREN ‚ÄĒ Tom Schellekens ont¬≠popte zich don¬≠der¬≠dag tot de grote man van de eer¬≠ste dag op het gere¬≠no¬≠veerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren tij¬≠dens het CSI Twente. De 21-jarige rui¬≠ter uit het Brabantse Esbeek ging met de winst in de laat¬≠ste twee rubrie¬≠ken aan de haal. 

ūüďĆ Geesteren
ūüďĚ pers¬≠be¬≠richt CSI Twente

Het was een goede dag voor Tom Schellekens. Zo blikte de 21-jarige Brabander terug op de eer¬≠ste dag van CSI Twente. Schellekens zege¬≠vierde in de twee laat¬≠ste rubrie¬≠ken van de dag.

Met zijn negen¬≠ja¬≠rige bruine mer¬≠rie Isabel (v. Captain Cooper x Non Stop 1590) reed Schellekens in de hoofd¬≠piste naar de zege in de proef over 1,45 meter op tijd voor de Small Tour van het CSI3*.

Schellekens had een voor­sprong van 1,18 seconde op num­mer twee Berber Dijkman, die de negen­ja­rige bruine mer­rie Imoya Dice had geza­deld. De derde plaats was voor de Zwitser Niklaus met de vos­mer­rie Baloubelle Ch. Thuisrijder Bas van der Aa nam met de tien­ja­rige schim­mel­mer­rie Hakkinen N de vijfde posi­tie voor zijn reke­ning en deelde op de een jaar oudere vos­ruin Gaen de zesde plek met de Italiaan Filippo Tabarini met Oryzon van het Schaeck.

Tom Schellekens met Isabel tij­dens CSI Twente 2022.
ūüďł CSI Twente | Digishots .

Voorafgaand aan de top­ru­briek van don­der­dag was de bijna 22-jarige Schellekens ook al de sterk­ste in de wed­strijd over 1,35 meter op tijd. Met de negen­ja­rige don­ker­bruine ruin Infinity (v. Tangelo van de Zuuthoeve) bleef hij de Engelse Eleanor Hall McAteer bijna drie volle tel­len voor. Madée Schuttenbeld mocht met haar veer­tien­ja­rige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) de derde prijs afhalen.

Een goede dag

‚ÄěHet was een goede dag‚ÄĚ, lachte Tom Schellekens na zijn laat¬≠ste rit in Geesteren. ‚ÄěToen ik met Isabel naar bin¬≠nen reed in de hoof¬≠dring, stond ik op ter¬≠rein 2 aan de lei¬≠ding met Infinity. Later hoorde ik dat ook daar nie¬≠mand snel¬≠ler was dan ik. Veel mooier kon dus niet. Isabel is gewoon een gru¬≠we¬≠lijk goed paard, dat heel vaak nul rijdt en ook nog eens heel snel is. Een mer¬≠rie met volop kwa¬≠li¬≠teit die altijd het beste wil, dus erg com¬≠pe¬≠ti¬≠tief. Infinity is een beetje een¬≠zelfde ver¬≠haal. Ook die ont¬≠wik¬≠kelt zich geweldig.‚ÄĚ

Het Erve Maathuis in Geesteren is geen onbe¬≠kend ter¬≠rein voor Schellekens. ‚ÄěAls kind kwam ik hier al gere¬≠geld met mijn vader Wil mee, die hier toen mee¬≠reed. Ik pro¬≠beer in zijn voet¬≠spo¬≠ren te tre¬≠den. Er heerst hier altijd een tops¬≠feer en je wordt hier gast¬≠vrij ont¬≠van¬≠gen. Het is hart¬≠stikke leuk om hier nu zelf mee te doen.‚ÄĚ

Gerben Morsink oppermachtig

Gerben Morsink, de laat­ste tijd toch al prima op dreef, was met de acht­ja­rige vos­mer­rie Carina Z (v. Carthino Z x Guidam) opper­mach­tig in de rubriek over 1,45 meter tegen de klok voor de Big Tour van het CSI2*. De rui­ter uit Enschede troefde zijn naaste con­cur­rent Bertram Allen op de hengst Mikias van de Bisschop af met een ver­schil van liefst 4,64 seconde. Daan van Geel reed met de negen­ja­rige bruine mer­rie Idalomo (v. VDL Zirocco Blue) naar de derde plek. De top vijf werd aan­ge­vuld door lokaal favo­riet Gerco Schröder met zijn negen jaar oude bruine mer­rie New Star van de Berghoeve (v. Gitano) en Hessel Hoekstra met de der­tien­ja­rige vos­mer­rie Famariloma (v. Azteca VDL).

Matt Garrigan, stal­rui­ter bij de broers Schröder in Tubbergen, mocht zich als win­naar laten hul­di­gen van de rubriek over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI2*. Met de elf­ja­rige Baccarat du Tertre (v. Putch des Isles) ver­wees hij Sally Hopkinson met Fadograaf maar de posi­tie van run­ner-up. Gert-Jan Bruggink vierde zijn ren­tree in Geesteren met de derde prijs op de acht­ja­rige schim­mel­ruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles).

Voor het CSI1* ston¬≠den twee rubrie¬≠ken op het pro¬≠gramma. De wed¬≠strijd over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour leverde een dub¬≠bele zege op voor de Italiaan Lorenzo Argentano, die met Dakota Blue Girl eer¬≠ste en met Barbarix tweede werd. Eric ten Cate kon hem voor eigen publiek nog het best vol¬≠gen met de negen¬≠ja¬≠rige vos¬≠mer¬≠rie Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte).

Pietrix de Vries zege­vierde over 1,20 meter op tijd voor de Small Tour met de bruine mer­rie Diamantina. Ashley Spiele-te Wierik werd tweede met de don­ker­bruine hengst Houston Quality Z en Miquell Bakker derde met de bruine ruin Gustafson Z.


gerelateerde berichten
Total
2
Share