archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse para dres­suur­rui­ters sterk in Kronenberg

ūüďĆ KRONENBERG ‚ÄĒ De Nederlandse para dres¬≠suur¬≠rui¬≠ters van waren goed op dreef op de inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠nale wed¬≠strijd in Kronenberg. De equipe werd tweede in de lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd. Ook wist KNHS Talenteamlid Britney de Jong een proef te winnen. 

ūüďĆ Kronenberg
ūüďĚ knhs
ūüďł fei

De Nederlandse rui­ters van NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur Team waren dit week­end goed op dreef op de inter­na­ti­o­nale wed­strijd in Kronenberg, die geldt als obser­va­tie voor het WK in Herning. Sanne Voets, Frank Hosmar, Maud de Reu en Demi Haerkens wer­den tweede in de lan­den­wed­strijd, waar­aan negen lan­den deelnamen.

Frank Hosmar pres¬≠teerde sterk in Grade V. Met zijn top¬≠paard Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) stond hij twee keer boven¬≠aan en een keer op twee. Met zijn ‚Äėtweede‚Äô paard Guetta (v. Sandreo) ein¬≠digde de rui¬≠ter uit Haarle twee keer als derde. In deze Grade leverde ook Britney de Jong (Utrecht) een con¬≠stante pres¬≠ta¬≠tie. Met Caramba (v. Tuschinski) werd ze eer¬≠ste, tweede en derde.

Voets en Haerkens

In Grade IV ging de strijd vooral tus¬≠sen Sanne Voets (Berghem) en Demi Haerkens (Helmond). In de eer¬≠ste twee proe¬≠ven was de over¬≠win¬≠ning voor Haerkens met EHL Daula (v. Gribaldi) en sloot Voets met Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) aan op de tweede plaats. In de K√ľr op Muziek waren de rol¬≠len omge¬≠draaid. Hier ver¬≠wees Voets Haerkens naar de tweede plaats.

De Reu en Krijnsen

Maud de Reu (Zwolle) reed Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) in Grade III naar de tweede, derde en vijfde plek. In deze Grade ein­digde Lotte Krijnsen drie keer in de top drie. Met Rosenstolz (v. Rotspon) mocht de ama­zone een derde en twee tweede prij­zen ophalen.

Hoog niveau

Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink kijkt tevre¬≠den terug op de wed¬≠strijd bij Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg. ‚ÄěHet was een top¬≠wed¬≠strijd. Op de dagen van de warmte begon¬≠nen we eer¬≠der en waren er fans voor de paar¬≠den. En overal bak¬≠ken met water om de paar¬≠den snel en goed te kun¬≠nen koe¬≠len‚ÄĚ, ver¬≠telt Van Rooijen-Heuitink. ‚ÄěHet niveau was hoog, zowel van de con¬≠cur¬≠ren¬≠tie als van de Nederlanders. Kronenberg is een van de meest popu¬≠laire wed¬≠strij¬≠den in het para-cir¬≠cuit met meer dan hon¬≠derd com¬≠bi¬≠na¬≠ties op de start¬≠lijst. Veel lan¬≠den gebrui¬≠ken het als obser¬≠va¬≠tie en komen met hun beste of betere rui¬≠ters hierheen.‚ÄĚ

WK Herning

Na het NK en Kronenberg volgt Grote-Brogel als laat¬≠ste WK-obser¬≠va¬≠tie. Daarna moet de bonds¬≠coach haar team voor het WK in Herning bekend maken. ‚ÄěIk heb veel mooie proe¬≠ven gezien, zowel van de rou¬≠ti¬≠niers als van rela¬≠tief nieuwe com¬≠bi¬≠na¬≠ties. Over twee weken is de laat¬≠ste obser¬≠va¬≠tie in Grote-Brogel. Daarna gaan we bepa¬≠len wie er afge¬≠vaar¬≠digd wor¬≠den naar Herning, net als wie de reser¬≠ves gaan zijn. Ik ben nu er zeker nog niet uit.‚ÄĚ

In de lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd, waar¬≠bij zowel de lan¬≠den¬≠proef als de indi¬≠vi¬≠du¬≠ele proef mee¬≠telde, werd Nederland nipt tweede ach¬≠ter Denemarken. Het Duitse team ein¬≠digde als derde.


gerelateerde berichten
Total
2
Share