Ook Nederlandse dressuurploeg naar winst op CHIO

 • 26 juni 2022 16:19

door: redactie, 26 juni 2022 16:19

📌 Rotterdam
📝 stegen.net | persbericht
📸 FEI | Shannon Brinkman

Met een overwinning van Dinja van Liere en Hermès in de Grand Prix Special en een tweede en derde plaats voor Emmelie Scholtens met Indian Rock en Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss verzekerde het Nederlandse dressuurteam zich bij het CHIO Rotterdam van de overwinning in de FEI Nations Cup Dressage. Patrik Kittel won met Blue Horse Zepter de individuele Grand Prix Kür op Muziek.

Het is al een aantal jaar geleden dat het Nederlandse dressuurteam uit louter vrouwen bestond maar Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Thamar Zweistra en Lynne Maas hebben gezorgd voor een klinkende overwinning.

Dinja van Liere en Hermès tijdens CHIO Rotterdam.
📸 FEI | Shannon Brinkman

Dinja van Liere was met Hermès ook in de Grand Prix Special superieur, de combinatie eindigde met 77,957% afgetekend op een eerste plaats.

Dinja: ,,Het was super leuk dat het publiek zo enthousiast was en meeleefde, het is leuk als het publiek laat merken dat ze het op prijs stellen hoe je rijdt. Wat mij betreft is het CHIO de mooiste show in Nederland.”

Patrik Kittel kon het daar, als winnaar van de Kür, alleen maar mee eens zijn. ,,Nergens heb ik zoveel succes gehad als in Rotterdam. Het rijden in de schijnwerpers en met veel publiek is een uitdaging maar het is zoveel beter voor de sport. Ik vind dat juist leuk!”

De ereronde van Thamar Zweistra, Lynne Maas, Emmelie Scholtens en Dinja van Liere.
📸 FEI | Shannon Brinkman

Thamar Zweistra was blij met de prestatie van Hexagon’s Ich Weiss. ,,Het ging veel beter dan donderdag, hij deed zo z’n best voor me.” Emmelie Scholtens, die vier en een halve maand geleden moeder werd, glunderde dat ze weer terug in de ring is. ,,Ik kon niet wachten, het is geweldig om weer wedstrijden te kunnen rijden. Indian Rock genoot van alle publiek, hij is wel wat gewend met de hengstenshows en was juist super relaxed vanavond.”

Bondscoach Alex van Silfhout: ,,De dames hadden de juiste focus op het juiste moment. Ze hebben het super gedaan. Ze hebben laten zien dat ze kunnen doen wat ze moeten doen. Er was veel sfeer in het stadion, fijn dat er weer publiek was.”

Uitslag Nations Cup Grand Prix Special, individueel

 1. Dinja van Liere (Uden) met Hèrmes (v. Easy Game), 77.957%
 2. Nicole Wego-Engelmeyer (GER) met Saphira Royal (v. San Amour), 72.553%
 3. Alice Tarjan (USA) met Serenade MF (v. Sir Donnerhall), 71.191%

Uitslag Nations Cup Grand Prix Kür op Muziek, individueel

 1. Patrik Kittel (ZWE) met Blue Hors Zepter (v. Blue Hors Zack), 80.465%
 2. Emmelie Scholtens (Gorinchem) met Indian Rock (v. Apache), 78.590%
 3. Thamar Zweistra (Schore) met Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil), 78.085%

Uitslag Nations Cup Grand Prix Landenteams

 1. Nederland – 25 punten
  Lynne Maas (Schiedam) – Eastpoint (v. Westpoint), 67.808% GPS Rank 10
  Thamar Zweistra (Schore) – Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil), 78.085% Kür Rank 2
  Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Indian Rock (v. Apache), 72.783% Kür Rank 4
  Dinja van Liere (Uden) – Hermès (v. Easy Game), 77.957% GPS Rank 1
 2. Verenigde Staten – 39 punten
 3. Zweden – 39 punten