archief
contact
+31 6 53239630

Dinja van Liere en Hermès oppermachtig bij CDI Exloo

📌 EXLOO – Ze kwam, zag en overwon. Dinja van Liere uit Uden was bij het CDI Exloo oppermachtig. De Brabantse won met Hermès (v. Easy Game) zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special. ,,Ik ben er heel blij mee”, aldus Van Liere.

,,Hermès had al een hele tijd geen Spécial meer gelopen en dit was een goede oefening”, vertelt Dinja van Liere die met Hermès vorig jaar juli op CHIO Rotterdam voor de laatste keer deze proef reed. ,,Het aangalopperen was een moeilijk dingetje maar je hebt altijd wel wat hobbeltjes.”

Van Liere koos als tweede proef bewust voor de Spécial. ,,Op het WK is de Spécial de tweede proef en het was goed om deze proef weer een keer te oefenen.”

Dinja van Liere en Hermès (archief).
📸 FEI | Libby Law Photography

De volgende wedstrijd voor het duo, dat vorige maand goud won op het NK Dressuur en nu ook een klasse apart was op de tweede observatie in Exloo, is de observatiewedstrijd op CHIO Rotterdam. ,,Na het NK en nu Exloo staan we er goed voor. Het is altijd nog fit houden en in vorm blijven maar het WK is dit seizoen de absolute droom.”

Kwaliteit omhoog en potentie

Bondscoach Alex van Silfhout is blij met de verrichtingen in de Grand Prix. Daarin werd Emmelie Scholtens met Indian Rock (v. Apache) tweede, Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) derde en Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) vijfde.

,,Dinja reed heel sterk en had Hermès mooi op lengte. Emmelie liet met Indian Rock extreem mooie dingen zien maar je ziet dat het nog heel pril is. Dat heeft gewoon nog wat tijd nodig. Marieke en Titanium zie je elke wedstrijd verbeteren en Marieke begint met meer zelfvertrouwen te rijden. Er zit zeker nog rek en er kan nog wel een paar procent bij. Dat is lekker. Dat geldt ook voor Thamar met Ich Weiss. Zij pakken er steeds iets bij en elke wedstrijd wordt het afgewerkter en mooier. Het is goed om te zien dat de kwaliteit omhoog gaat en we potentie hebben.”

Koffiedik kijken

Na het NK en Exloo volgen Rotterdam en Aken nog als WK-observaties. Daarna moet Van Silfhout zijn team voor het WK in Herning bekend maken. ,,Ik kan er nu nog weinig over zeggen. Het is positief om nieuwe combinaties te zien groeien en verbeteren. Maar voor de rest is het koffiedik kijken en afwachten wie de beste kaarten en vorm heeft.”

Ook de in Exloo afwezigen Dream Boy (v. Vivaldi) van Hans Peter Minderhoud, Go Legend (v. Totilas) van Marlies van Baalen en Desperado (v. Vivaldi) van Emmelie Scholtens zijn volgens de bondscoach nog in de race.

Uitslag GP CDI3* Exloo 2022

  1. Dinja van Liere (Uden) – Hermes (v. Easy Game), 78.000%
  2. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Indian Rock (v. Apache), 74.783%
  3. Marieke van der Putten (Apeldoorn) – Toerveslettens Titanium RS2 (v. Totiloas), 74.565%

Uitslag GPS

  1. Dinja van Liere (Uden) – Hermes (v. Easy Game), 77.447%
  2. Thamar Zweistra (Schore) – Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil), 73.532%
  3. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Indian Rock (v. Apache), 72.064%

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel