archief
contact
+31 6 53239630

Dinja van Liere en Hermès opper­mach­tig bij CDI Exloo

📌 EXLOO — Zowel in de Grand Prix als in de Grand Prix Spécial van CDI3* Exloo, die geldt als obser­va­tie voor het WK in Herning, was Dinja van Liere onver­slaan­baar. Ze reed Hermès in de GP naar de top­score van 78,000% en de Spécial noteerde ze een nieuw per­soon­lijk record van 77,447%.

đź“Ś EXLOO — Ze kwam, zag en over­won. Dinja van Liere uit Uden was bij het CDI Exloo opper­mach­tig. De Brabantse won met Hermès (v. Easy Game) zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special. „Ik ben er heel blij mee”, aldus Van Liere.

„Hermès had al een hele tijd geen Spécial meer gelo­pen en dit was een goede oefe­ning”, ver­telt Dinja van Liere die met Hermès vorig jaar juli op CHIO Rotterdam voor de laat­ste keer deze proef reed. „Het aan­ga­lop­pe­ren was een moei­lijk din­ge­tje maar je hebt altijd wel wat hobbeltjes.”

Van Liere koos als tweede proef bewust voor de Spécial. „Op het WK is de Spécial de tweede proef en het was goed om deze proef weer een keer te oefenen.”

Dinja van Liere en Hermès (archief).
📸 FEI | Libby Law Photography

De vol­gende wed­strijd voor het duo, dat vorige maand goud won op het NK Dressuur en nu ook een klasse apart was op de tweede obser­va­tie in Exloo, is de obser­va­tie­wed­strijd op CHIO Rotterdam. „Na het NK en nu Exloo staan we er goed voor. Het is altijd nog fit hou­den en in vorm blij­ven maar het WK is dit sei­zoen de abso­lute droom.”

Kwaliteit omhoog en potentie

Bondscoach Alex van Silfhout is blij met de ver­rich­tin­gen in de Grand Prix. Daarin werd Emmelie Scholtens met Indian Rock (v. Apache) tweede, Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) derde en Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) vijfde.

„Dinja reed heel sterk en had Hermès mooi op lengte. Emmelie liet met Indian Rock extreem mooie din­gen zien maar je ziet dat het nog heel pril is. Dat heeft gewoon nog wat tijd nodig. Marieke en Titanium zie je elke wed­strijd ver­be­te­ren en Marieke begint met meer zelf­ver­trou­wen te rij­den. Er zit zeker nog rek en er kan nog wel een paar pro­cent bij. Dat is lek­ker. Dat geldt ook voor Thamar met Ich Weiss. Zij pak­ken er steeds iets bij en elke wed­strijd wordt het afge­werk­ter en mooier. Het is goed om te zien dat de kwa­li­teit omhoog gaat en we poten­tie hebben.”

Koffiedik kij­ken

Na het NK en Exloo vol­gen Rotterdam en Aken nog als WK-obser­va­ties. Daarna moet Van Silfhout zijn team voor het WK in Herning bekend maken. „Ik kan er nu nog wei­nig over zeg­gen. Het is posi­tief om nieuwe com­bi­na­ties te zien groeien en ver­be­te­ren. Maar voor de rest is het kof­fie­dik kij­ken en afwach­ten wie de beste kaar­ten en vorm heeft.”

Ook de in Exloo afwe­zi­gen Dream Boy (v. Vivaldi) van Hans Peter Minderhoud, Go Legend (v. Totilas) van Marlies van Baalen en Desperado (v. Vivaldi) van Emmelie Scholtens zijn vol­gens de bonds­coach nog in de race.

Uitslag GP CDI3* Exloo 2022

  1. Dinja van Liere (Uden) — Hermes (v. Easy Game), 78.000%
  2. Emmelie Scholtens (Gorinchem) — Indian Rock (v. Apache), 74.783%
  3. Marieke van der Putten (Apeldoorn) — Toerveslettens Titanium RS2 (v. Totiloas), 74.565%

Uitslag GPS

  1. Dinja van Liere (Uden) — Hermes (v. Easy Game), 77.447%
  2. Thamar Zweistra (Schore) — Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil), 73.532%
  3. Emmelie Scholtens (Gorinchem) — Indian Rock (v. Apache), 72.064%

gerelateerde berichten
Total
0
Share