Sterk deelnemersveld op CHIO Rotterdam

  • 9 juni 2022 16:25
door: redactie, 9 juni 2022 16:25

📌 Rotterdam
📝 KNHS | Stegen.net

Het CHIO Rotterdam, van 22 tot en met 26 juni, mag rekenen op sterke deelname. Voor de ruiters van TeamNL is het de laatste kans om zich in de kijker te rijden bij de bondscoaches, dit met oog op het WK in Herning.

Het CHIO Rotterdam is het enige evenement in Nederland dat een 5* landenwedstrijd mag organiseren. Iris Boelhouwer, technisch directeur van de KNHS, is positief. ,,Ik ben blij met het brede veld aan topcombinaties waarover we beschikken. Het is heel mooi dat de coaches uit zo een groep keuzes kunnen maken voor de teams.”

Springen

TeamNL zal in de landenwedstijd springen bestaan uit Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Sanne Thijssen, Marc Houtzager en Willem Greve. Wie van deze vijf de reservepositie inneemt wordt later bepaald. Na de derde plaats in Rome en de tweede plaats in Sankt Gallen opteert de equipe van bondscoach Jos Lansink op de hoogste trede van het podium.

Sanne Thijssen won vorig jaar met Con Quidam RB op spectaculaire wijze de Longines Grand Prix of Rotterdam. De afgelopen maanden zijn ze in topvorm, dus is een herhaling mogelijk. De concurrentie zal flink zijn. Rotterdam is één van de wedstrijden van de eerste Europese divisie van de Longines FEI Nations Cup series. Toplanden zullen met hun beste combinaties aan start komen op de fraaie zandpiste in het Kralingse Bos.

Observatiewedstrijd

CHIO Rotterdam is de derde observatiewedstrijd voor de dressuurruiters van TeamNL in de aanloop naar het WK begin augustus in het Deense Herning. Bondscoach Alex van Silfhout heeft voor zijn team Nederlands kampioene Dinja van Liere met Hermès, nummer twee van het NK Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss en Emmelie Scholtens met haar jonge talent Indian Rock opgeroepen.

In Rotterdam komt Hans Peter Minderhoud (coverfoto) voor de eerste keer dit seizoen aan start met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. Deze ervaren combinatie maakt het team compleet.

Programma CHIO Rotterdam
Woensdag 22 juni (toegang gratis)
14.15 uur Nationale dressuur Grand Prix
Donderdag 23 juni
7.30 uur Nationale dressuur Grand Prix Special
9.10 uur Dressuur Grand Prix Nations Cup, CDIO5*
Vrijdag 24 juni
16.00 uur Springen, Longines FEI Nations Cup, CSIO5*
Zaterdag 25 juni
16.00 uur Dressuur Grand Prix Special, Nations Cup, CDIO5*
19.10 uur Dressuur Grand Prix Kür op Muziek, Nations Cup, CDIO5*
Zondag 26 juni
14.30 uur Springen, Longines Grand Prix of Rotterdam, 1.60m, CSIO5*