archief
contact
+31 6 53239630

Sterk deel­ne­mers­veld op CHIO Rotterdam

ūüďĆ ROTTERDAM ‚ÄĒ Voor het aan¬≠ko¬≠mende CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos heb¬≠ben bonds¬≠coachs Jos Lansink (sprin¬≠gen) en Alex van Silfhout (dres¬≠suur) hun teams bekend gemaakt. De beide lan¬≠den¬≠wed¬≠strij¬≠den zijn belang¬≠rijke obser¬≠va¬≠tie¬≠wed¬≠strij¬≠den voor de rui¬≠ters van TeamNL in de aan¬≠loop naar het WK in Herning. 

ūüďĆ Rotterdam
ūüďĚ KNHS | Stegen.net

Het CHIO Rotterdam, van 22 tot en met 26 juni, mag reke­nen op sterke deel­name. Voor de rui­ters van TeamNL is het de laat­ste kans om zich in de kij­ker te rij­den bij de bonds­coa­ches, dit met oog op het WK in Herning.

Het CHIO Rotterdam is het enige eve¬≠ne¬≠ment in Nederland dat een 5* lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd mag orga¬≠ni¬≠se¬≠ren. Iris Boelhouwer, tech¬≠nisch direc¬≠teur van de KNHS, is posi¬≠tief. ‚ÄěIk ben blij met het brede veld aan top¬≠com¬≠bi¬≠na¬≠ties waar¬≠over we beschik¬≠ken. Het is heel mooi dat de coa¬≠ches uit zo een groep keu¬≠zes kun¬≠nen maken voor de teams.‚ÄĚ

Springen

TeamNL zal in de lan­den­weds­tijd sprin­gen bestaan uit Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Sanne Thijssen, Marc Houtzager en Willem Greve. Wie van deze vijf de reser­ve­po­si­tie inneemt wordt later bepaald. Na de derde plaats in Rome en de tweede plaats in Sankt Gallen opteert de equipe van bonds­coach Jos Lansink op de hoog­ste trede van het podium.

Sanne Thijssen won vorig jaar met Con Quidam RB op spec­ta­cu­laire wijze de Longines Grand Prix of Rotterdam. De afge­lo­pen maan­den zijn ze in top­vorm, dus is een her­ha­ling moge­lijk. De con­cur­ren­tie zal flink zijn. Rotterdam is één van de wed­strij­den van de eer­ste Europese divi­sie van de Longines FEI Nations Cup series. Toplanden zul­len met hun beste com­bi­na­ties aan start komen op de fraaie zand­piste in het Kralingse Bos.

Observatiewedstrijd

CHIO Rotterdam is de derde obser­va­tie­wed­strijd voor de dres­suur­rui­ters van TeamNL in de aan­loop naar het WK begin augus­tus in het Deense Herning. Bondscoach Alex van Silfhout heeft voor zijn team Nederlands kam­pi­oene Dinja van Liere met Hermès, num­mer twee van het NK Thamar Zweistra met Hexagon’s Ich Weiss en Emmelie Scholtens met haar jonge talent Indian Rock opgeroepen.

In Rotterdam komt Hans Peter Minderhoud (cover­foto) voor de eer­ste keer dit sei­zoen aan start met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. Deze erva­ren com­bi­na­tie maakt het team compleet.

Programma CHIO Rotterdam
Woensdag 22 juni (toe­gang gra­tis)
14.15 uur Nationale dres­suur Grand Prix
Donderdag 23 juni
7.30 uur Nationale dres­suur Grand Prix Special
9.10 uur Dressuur Grand Prix Nations Cup, CDIO5*
Vrijdag 24 juni
16.00 uur Springen, Longines FEI Nations Cup, CSIO5*
Zaterdag 25 juni
16.00 uur Dressuur Grand Prix Special, Nations Cup, CDIO5*
19.10 uur Dressuur Grand Prix K√ľr op Muziek, Nations Cup, CDIO5*
Zondag 26 juni
14.30 uur Springen, Longines Grand Prix of Rotterdam, 1.60m, CSIO5*


gerelateerde berichten
Total
4
Share