archief
contact
+31 6 53239630

Winst spring­rui­ters op CHIO Rotterdam ver­groot zelfvertrouwen

ūüďĆ ROTTERDAM ‚ÄĒ De over¬≠win¬≠ning van de Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters in de Nations Cup zorgde vrij¬≠dag¬≠avond voor een uit¬≠ge¬≠la¬≠ten sfeer op het CHIO Rotterdam. ‚ÄěIk ben er top blij mee‚ÄĚ, zei bonds¬≠coach Rob Ehrens. 
CHIO Rotterdam springruiters

ūüďĆ Rotterdam
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord | KNHS

De over¬≠win¬≠ning van de Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters in de Nations Cup zorgde vrij¬≠dag¬≠avond voor een uit¬≠ge¬≠la¬≠ten sfeer op het CHIO Rotterdam. ‚ÄěIk ben er top blij mee‚ÄĚ, zei bonds¬≠coach Rob Ehrens.

De wed­strijd in het Kralingse Bos kende een span­nend ver­loop, met in de eer­ste omloop veel fout­loze rit­ten. In de beslis­sende ronde keer­den de kan­sen en won Oranje van Zweden.

CHIO Rotterdam Maikel van der Vleuten
Maikel van der Vleuten en Beauville Z ble­ven in beide omlo­pen foutloos.
ūüďł FEI | Leanjo de Koster

‚ÄěWat is er mooier dan win¬≠nen in eigen land?‚ÄĚ, zo vroeg Ehrens zich af. ‚ÄěHet was mooi om weer in Rotterdam te zijn, het is een gewel¬≠dig eve¬≠ne¬≠ment, ik ben er top blij mee.‚ÄĚ

Ehrens was ook tevre¬≠den over de Nederlandse paar¬≠den. ‚ÄěIk denk dat ze alle¬≠maal heel goed gespron¬≠gen heb¬≠ben, jam¬≠mer dat Frank (Schuttert, red) de tweede ronde iets door het ijs zakte, maar voor de rest ben ik heel dik tevre¬≠den. Complimenten voor mijn rui¬≠ters, maar zeker ook voor de par¬≠cours¬≠bou¬≠wer. Na de eer¬≠ste omloop baalde ik een beetje dat er zoveel fout¬≠lo¬≠zen waren en wij een tijd¬≠fout had¬≠den, maar het heeft fan¬≠tas¬≠tisch uitgepakt.‚ÄĚ

Iris Boelhouwer was voor de eer¬≠ste keer op het CHIO in haar nieuwe rol als tech¬≠nisch direc¬≠teur van de KNHS. Ze sprak van een ‚Äėsuper gene¬≠rale‚Äô voor de Olympische spe¬≠len in Tokio.

Super atmos­feer

Ook Maikel van de Vleuten, die met Beauville dub¬≠bel fout¬≠loos reed, was een blij man na afloop van de wed¬≠strijd. ‚ÄěEr was dan wel geen publiek, maar wel een super atmos¬≠feer. Het was een sterk deel¬≠ne¬≠mers¬≠veld, maar onze paar¬≠den spron¬≠gen heel fijn. Deze winst geeft ons ver¬≠trou¬≠wen en nog meer moti¬≠va¬≠tie voor de komende weken.‚ÄĚ

gerelateerde berichten
Total
2
Share