Winst springruiters op CHIO Rotterdam vergroot zelfvertrouwen

Share
  • 2 juli 2021 23:41

door: redactie, 2 juli 2021 23:41

📌 Rotterdam
📝 paardensportnoord | KNHS

De overwinning van de Nederlandse springruiters in de Nations Cup zorgde vrijdagavond voor een uitgelaten sfeer op het CHIO Rotterdam. ,,Ik ben er top blij mee”, zei bondscoach Rob Ehrens.

De wedstrijd in het Kralingse Bos kende een spannend verloop, met in de eerste omloop veel foutloze ritten. In de beslissende ronde keerden de kansen en won Oranje van Zweden.

CHIO Rotterdam Maikel van der Vleuten
Maikel van der Vleuten en Beauville Z bleven in beide omlopen foutloos.
📸 FEI | Leanjo de Koster

,,Wat is er mooier dan winnen in eigen land?”, zo vroeg Ehrens zich af. ,,Het was mooi om weer in Rotterdam te zijn, het is een geweldig evenement, ik ben er top blij mee.”

Ehrens was ook tevreden over de Nederlandse paarden. ,,Ik denk dat ze allemaal heel goed gesprongen hebben, jammer dat Frank (Schuttert, red) de tweede ronde iets door het ijs zakte, maar voor de rest ben ik heel dik tevreden. Complimenten voor mijn ruiters, maar zeker ook voor de parcoursbouwer. Na de eerste omloop baalde ik een beetje dat er zoveel foutlozen waren en wij een tijdfout hadden, maar het heeft fantastisch uitgepakt.”

Iris Boelhouwer was voor de eerste keer op het CHIO in haar nieuwe rol als technisch directeur van de KNHS. Ze sprak van een ‘super generale’ voor de Olympische spelen in Tokio.

Super atmosfeer

Ook Maikel van de Vleuten, die met Beauville dubbel foutloos reed, was een blij man na afloop van de wedstrijd. ,,Er was dan wel geen publiek, maar wel een super atmosfeer. Het was een sterk deelnemersveld, maar onze paarden sprongen heel fijn. Deze winst geeft ons vertrouwen en nog meer motivatie voor de komende weken.”