Frank Schuttert wint kwalificatie op CH De Wolden

Share
  • 23 juli 2022 11:42

door: Fred Lubbers, 23 juli 2022 11:42

In 36.30 seconden rondde hij de beslissende rit af. Geen enkele aarzeling kende de ruiter uit Ommen tijdens zijn winnende rit. Tweede werd Bas Moerings, die heel dichtbij kwam: 36.48 seconden. Hij reed met Jesther (Cardento 933 \ Guidam \ Vesther) in de beginfase van de barrage een erg korte wending waar de concurrenten een veel grotere bocht namen. Maar het mocht niet baten, Moerings bleef op bijna tweetiende van een seconde van Schuttert steken.

De derde plaats ging naar de Engelsman Tim Gredley die met Commissaire S (Comme Il Faut 5 \ Polydor \ Pershing) 37.53 op de klok zette.

Voor Schuttert een mooie overwinning en waar hij afgelopen zondag zichzelf te kort deed, door tijdens de Grote Prijs niet alles uit de kast te halen, was daar nu geen sprake van.

Voor de hand ligt dan ook dat Schuttert voor zijn winnende paard van vanavond kiest om zondag de tweede Grote Prijs mee te rijden. ,,Nee, ik heb er goed over nagedacht, maar ik rijd toch op het paard van afgelopen zondag. Deze waar ik vanavond mee reed is nog maar acht jaar en dan ook de Grote Prijs nog rijden komende zondag, wordt te zwaar voor hem. Daarom kies ik voor Gream”, aldus Schuttert na de kwalificatie. Lachend voegt hij er aan toe: ,,En dan hoop ik zondag wel snel te gaan en niets te laten liggen.” Afgelopen zondag werd Schuttert derde in de Grote Prijs.

Vrijdagochtend sprong een prestatie van Bert-Jan Zuidema uit Zuidwolde in het oog. Hij moest de resultaten van maar liefst 44 combinaties afwachten voor hij zeker was van de winst in de Stal Broek Prijs. Als 48ste kwam Zuidema in de ring bij deze rubriek over 1.25 m. waarbij direct op tijd werd gereden. Zuidema had voor deze proef Lubalia (v. Dallas) een zesjarige KWPN merrie gezadeld.

Bert-Jan Zuidema met Lubalia.
📸 CH De Wolden | Hans Khoe

Hij ging prima rond en liet de klok staan op 65.07 seconden. In de volgende 44 ritten kwam daar niemand meer aan. De Duitser Karl Brocks bleef nog het dichtst in de buurt van de ruiter uit Linde. Met Spirit 382 kwam Brocks tot 65.35 seconden. Ook zijn landgenote Caroline Hölzer lukte het niet Zuidema van de eerste plaats te verdringen. Hölzer kwam met Lampard M tot 65.64.

Later in deze rubriek werd Zuidema nog even zijn eigen concurrent, want als tweede paard, ook een zesjarige, had hij Lolivia VDL (Glasgow Vh Merelsnest \ Volivia VDL) van stal gehaald. Maar daarmee lukte het Zuidema geen hoge klassering te behalen. Met vier strafpunten en een tijd van 71.56 seconden verliet Zuidema de ring.

De ruiter die een eigen stal in Linde heeft, richt zich momenteel op jonge paarden. ,,Lubalia, waarmee ik vanochtend won is er wel een die mogelijkheden heeft”, zei de ruiter later op de dag. ,,Ze ging vanochtend goed rond en liep een lekker rondje. En dat er geen fouten waren is natuurlijk supergoed.”

Vrijdagochtend had Zuidema zijn handen vol, want in de Stal Broek Prijs reed hij twee paarden en daarnaast bracht hij vrijdag rond de middag ook nog een achtjarige KWPN merrie, Jaleska Floris, uit in de Handelshuis Schuttert Prijs, een wedstrijd over 1.30 m. Na de drie wedstrijden die Zuidema vrijdag reed, moest hij snel naar zijn stal in Linde, omdat daar ook nog een aantal paarden stond te wachten.

Iemand die ook opviel was Pim Mulder. De ruiter uit Dalfsen heeft vrijdagmiddag zijn derde overwinning in dit tweede deel van CH De Wolden behaald. Donderdagmorgen won Mulder met Powderpuff en vrijdagmiddag kwam hij met hetzelfde paard opnieuw tot winst, nu in de Rietdekkersbedrijf Dekker Prijs. Ook donderdagmiddag mocht Mulder al een eerste prijs ophalen.

Vrijdagmiddag stuurde Mulder Powerpuff feilloos door twee fasen, waarin de combinaties foutloos bleef. In de tweede fase ging de ruiter als Dalfsen als snelste rond. Zijn tijd van 24.20 werd niet verbeterd en ook niet geëvenaard. Het was Daan van Geel (Gees) die precies een seconde langer deed over de tweede fase.

In de voorlaatste wedstrijd van de vrijdag pakte Albert Zoer uit Echten de eerste prijs mee. In de Stoeterij Sterrehof Prijs ging Zoer heel goed rond op Jayla (Emerald \ Baloubet Du Rouet \ Fabiola-W). Zoer maakte in het twee fasen parcours over 1.40 m. geen fouten en wist de tweede fase als snelste af te leggen. De combinatie kwam tot 28.22 seconden en velen beten zich er op stuk. De ruiter uit Echten kwam als elfde van 67 deelnemers in de ring en zijn 28.22 bleek heel scherp. Dat merkte iedereen na hem, want geen enkele van de 56 combinaties kon Zoer meer van de eerste plek krijgen.

🔴 Stegen.net | persbericht