Daan van Geel boekt mooie resultaten op CH De Wolden

Share
  • 15 juli 2023 14:53

door: Fred Lubbers, 15 juli 2023 14:53

📌 VEENINGEN – Het spande er om, maar het gelukte Daan van Geel net niet om in de laatste rit vrijdag in Veeningen de zwaarste rubriek van de dag op zijn naam te schrijven. De ruiter uit Gees bleef met I’m Special Power Sih steken op een knappe tweede plaats achter de Engelsman Joseph Clayton.

De Brit zegevierde door zijn veertienjarige ruin Jimmy Mack van Berkenbroeck net iets sneller over de hindernissen te sturen. Met een tijd 40.77 seconden zegevierde hij in de beslissende barrage. Die tijd werd in de zevende rit neergezet en moest de Engelsman nog drie ritten afwachten.

In de laatste rit leek Van Geel er dicht bij te komen, maar uiteindelijk bleef de Drentse ruiter met 41.59 seconden op de tweede plek steken en greep hij ook naast de ruim 8600 euro winstpremie die deze Spruce Meadows Prijs kende. Voor Van Geel bleef ruim 5000 euro over. De derde plaats was voor Amanda Slagter uit Slochteren. Zij kwam met Cornet Blue PS in 43.34 seconden uit de barrage, evenwel nog goed voor bijna 4000 euro.

Van de 73 deelnemers die in het basisparcours startten, stootten er tien combinaties door naar de beslissende ronde. Daarbij ook Lisa Broekert uit Staphorst, die donderdag nog twijfels had of ze zich wel zou kwalificeren voor de Grote Prijs. Maar met de tiende plek in deze Spruce Meadows Prijs is ze zeker van deelname zondagmiddag. In de barrage wierp haar paard I Am Elrite een balkje af in de eerste rit.

De uiteindelijke klasseringen van de andere Nederlandse combinaties in de barrage waren: vijfde plaats voor Britt Schaper (Ommen) en de negende voor Daphne van der Schaar (Silvolde).

Van Geel klopt Tepper

Eerder op de vrijdag boekte Daan van Geel wel een mooie overwinning, dat was in de Provincie Drenthe Prijs. Hij wist halverwege de rubriek Suzanne Tepper uit Holwierde voorbij te streven. Tepper had met PMF 2 Join Jubilee tot dan lang aan de leiding gestaan. Haar tijd 27.84 in deze twee fasen wedstrijd over 1.35 m. bleek een lastig te nemen horde.

Het lukte alleen Daan van Geel om onder die tijd te duiken. Met Kuhlua-Carmen liet Van Geel de klok op 26.58 staan en dat bleek voldoende voor de winst. Tepper werd tweede en de derde plaats ging ook naar een Nederlandse deelnemer, Marriët Smit-Hoekstra (Mildam).

Van Geel behaalde de winst met een nog maar achtjarig paard. ,,Dat is het mooie van CH de Wolden. We kunnen hier paarden opleiden. Deze breng ik heel voorzichtig uit in deze 1.35m. rubriek en dat hoop ik op te bouwen naar 1.40m. en later hoger. Daar leent CH de Wolden zich heel goed voor. Hier is alles wat je bij een grote accommodatie ook tegenkomt. Daar wennen jonge paarden nu al aan en hebben we later profijt van”, aldus de winnaar van de Provincie Drenthe Prijs.

📝 bron: Persbericht | Stegen.net
📸 CH De Wolden | Hans Khoe