archief
contact
+31 6 53239630

Remco Been en Holland vd Bisschop klasse apart op CSI Ommen

📌 Stegeren
📝 stegen.net

Het publiek werd op de slotdag van CSI Ommen getrakteerd op een geweldige eindstrijd. In de Grote Prijs van het Vechtdal werd op het scherpst van de snede gestreden. Remco Been uit Wierden eiste de overwinning op met Holland v.d. Bisschop.

De 1.55m Grand Prix van het Vechtdal, powered by Handelshuis Schuttert & Provincie Overijssel, maakte dit jaar voor het eerst uit van de BEMER Riders Tour. Degene die een kwalificatie wint, mag zich melden voor de finale begin volgend jaar waar een Range Rover te winnen valt. Het betekende ook een iets andere formule: geen Grote Prijs met barrage, maar een winning round voor de beste 13 deelnemers.

Remco Been CSIO Ommen
Remco Been juicht na zijn rit met Holland v.d. Bisschop.
📸 FotoTrailer | CSI Ommen

Voor de winning round mochten de 13 beste combinaties uit de eerste omloop terugkomen in de piste bij de Driehoekhoeve. Na een toprit van Julia Houtzager-Kayser en High Five leek de wedstrijd beslist, maar Remco Been bleek met Holland v.d. Bisschop nog aanzienlijk sneller te kunnen.

Negende Grote Prijs

Het is alweer de negende Grote Prijs die Remco Been en Holland samen wonnen. ,,Holland is 15 en nog top in orde. Ik ben hem als zevenjarige gaan rijden, begonnen in het 1.10m. Hij was spooky en niet makkelijk, maar hij wilde foutloos springen. Waar zijn limiet was wist ik niet, hij groeide er gewoon in. Een goed paard moet je maken, zeggen ze wel eens. Je moet een team zijn met je paard, ik durf wel te zeggen dat we dat zijn. Holland is de ‘King van de stal’. Als ik hem niet had gehad, zou ik niet zoveel hebben gewonnen”, vertelt Remco Been.

Extra suikerklontjes

De ruiter uit Wierden, werkzaam op de stal van Holland’s andere eigenaar Hank Melse in Winterswijk, prijst zich gelukkig dat Holland van de Bisschop nooit verkocht werd. Het is een once-in-a-lifetime paard voor hem, een paard dat een carriùre van een ruiter verandert. ,,We verzorgen natuurlijk alle paarden zo goed mogelijk, maar Holland krijgt wel een ‘special treatment’. Extra suikerklontjes en ik knuffel ook altijd even met hem.”

Julia Houtzager-Kayser werd tweede met High Five.
📸 FotoTrailer | CSI Ommen

De derde plaats was voor de Italiaan Giampiero Garofalo, uitkomend voor Stal Hendrix. Hij startte met de KWPN’er Gaspahr, een 11-jarige zoon van Berlin, die ongelooflijk goed sprong.

Uitslag Grote Prijs CSI Ommen 2022:

Ruiter

Paard

tijd

1.

Remco Been

Holland vd Bisschop
v. Heartbreaker

0-41.71

2.

Julia Houtzager

High Five
v. Toulon

0-44.34

3.

Giampiero Garofalo

Gasphar
v. Berlin

0-44.69


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel