Teams voor WK Herning bekend: Vrieling op reservebank

Share
  • 20 juli 2022 19:24

door: redactie, 20 juli 2022 19:24

Bondscoaches Alex van Silfhout (dressuur), Jos Lansink (springen) en Joyce van Rooijen – Heuitink (paradressuur) zijn tot onderstaande selecties gekomen. Bondscoach Voltige Claire de Ridder, heeft haar selectie al eerder bekend gemaakt en was ook aanwezig met een aantal sporters bij de presentatie.

Bondscoach Jos Lansink heeft met zijn team dit jaar al knappe resultaten geboekt, en kent als geen ander de krachten binnen de springsport. ,,We gaan natuurlijk voor een podiumplaats, maar het belangrijkste is kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs. Daarvoor moeten we bij de beste vijf landen eindigen (exclusief Frankrijk). Er zijn op dit moment zes of zeven hele sterke teams en alles is mogelijk. We zijn in vorm, maar op een kampioenschap moet het niet teveel tegen zitten.”

Bij het springen mogen vijf combinaties afreizen naar Herning, waarvan er vier van start gaan voor het team en in het WK. De vijfde/ reserve combinatie gaat van start in de CSI3* wedstrijd die naast de WK rubrieken op het programma staat. Willem Greve, Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten en Sanne Thijssen gaan in Herning de Nederlandse driekleur verdedigen. Jur Vrieling is meereizend reserve, eerste reserve is Hessel Hoekstra.

Bondscoach Alex van Silfhout ziet zeker kansen voor zijn team amazones. ,,We hebben zeker geen heel ervaren combinaties in het team, maar als ik naar de prestaties tijdens de CHIO’s van Rotterdam en Aken kijk heb ik er vertrouwen in. Alleen Emmelie Scholtens heeft WK ervaring, maar reed toen wel een ander paard. Voor haar paard Indian Rock wordt het zijn eerste grote kampioenschap.”

,,Dinja van Liere reed vorig jaar het EK en was reserve in Tokio, maar ook voor haar paard is het een debuut op een kampioenschap. Marieke van der Putten en Thamar Zweistra debuteren beide op een internationaal kampioenschap. Om ons te kwalificeren voor Parijs 2024 moeten we bij de top 6 rijden, dat is zeer zeker haalbaar. Denemarken is voor mij de grote favoriet en dan Duitsland, daarachter zijn meerdere landen die strijden om de volg plaatsen.”

Bij de dressuur reist geen reserve combinatie af naar Herning.