Drents kampioen Anne Bakker grijpt ook KNHS titel in 1.35

Share
  • 22 augustus 2022 21:55

door: redactie, 22 augustus 2022 21:55

In de hoogste klasse, nieuw op de Hip­piade, ging Larissa Bijl (26, Deurne) met de titel naar huis, nadat ze in de barrage ruim een se­conde sneller bleek dan Raf Kooremans met Nina van HD. Weite Oldenziel hield mooi de aansluiting met zijn derde plaats op zijn schimmel Ofichem’s Finn, waar­mee hij dit hele seizoen al indruk weet te maken.

Vijf combinaties plaatsten zich voor de bar­rage, met daarbij ook Hilde Veenstra. De amazone uit Dracht­ster­compagnie zette met Gideon Dls de derde tijd neer, maar maakte wel een foutje en werd daarmee nog knap vijfde. Rianne Visscher ein­digde met Fender PS op plaats vier, waarmee de Noordelijke inbreng in de top vijf er mocht zijn.

Drents kampioene Anne Bakker werd in het 1.35 tevens tot KNHS-kampioen gekroond. ,,Fantas­tisch. Alles liep, van A tot Z”, lachte ze na de ere­ronde en nadat ze de felicitaties van Ad van de Wetering heeft ontvangen. ,,Dit is een mooie wed­strijd, super voor elkaar. Mooi om hier te mogen rijden. Ad van de Wetering komt twee keer in de maand bij ons thuis trainen. Daar heb ik heel veel aan. Hij was er vandaag ook bij, dus dat was mooi.”

,,Mijn paard My Precious Diamond Z kochten we als drie­jarige in de veiling van The Youngsters. Daarna hebben we hem zelf zadelmak gemaakt en alle klassen doorlopen. Hoe hoger het wordt hoe makke­lijker het eigenlijk wordt. Dat is wel heel erg leuk. Dit paard heb ik samen met mijn vriend Henk Frederiks. We runnen Stal Bakker-Frederiks in Wapserveen. Henk is deze week in Amerika bij klanten. Ik moest het alleen doen vandaag, gelukkig was Ad erbij. Ik hoop niet dat My Precious Diamond verkocht wordt. Ik had met Henk een afspraak gemaakt met Henk dat hij twee jaar mocht blijven, maar die twee jaar zijn inmid­dels al voorbij. Dus ik moet maar weer eens met Henk gaan praten. Van mij hoeft hij in ieder geval niet weg.”

Senna Stroek (21) was de laatste van de vijf kandi­daten in de barrage in de klasse 1.30m springen om de Witte Van Moort prijs. De Limburgse hield haar hoofd koel en reed als enige van de vijf foutloos en ver­diende daarmee haar eerste Hippiada-titel. Partner in de strijd is de 12-jarige ruin Funny Boy D. (v.Arezzo VDL). De Ier Jack Ryan veroverde het brons met Yes Man (v. Don Diarado), terwijl er in zijn thuisland de vermaarde Dublin Horse Show plaats vindt. ,,Ik had ook graag in Dublin geweest, maar het is mooi om hier op de Hippiade te zijn en hier twee foutloze ronden te rijden”, aldus de Ierse ruiter in Drentse dienst.

📝 Stegen.net | KNHS