archief
contact
+31 6 53239630
De winnaars in Friesland bij de pony's klasse M, Z en ZZ, met in het midden drievoudig kampioen Gerrit Veenstra.

Ponyruiter Gerrit Veenstra pakt in Sneek drie Friese titels

SNEEK | STEGEN.NET | KNHS FRIESLAND
Het Friese kampioenschap werd gekenmerkt door paarden- en ponysport van hoog niveau. De finales en barrages waren spannend en namen onverwachtse wendingen. Er waren bijzondere prestaties van deelnemers die meerdere titels wonnen. Zoals Gerrit Veenstra. Hij eiste drie titels op.

De jonge ponyruitertjes mochten vroeg in de ochtend het spits afbijten en dat deden ze met succes. De jury`s konden mooie scores aan de combinaties kwijt. Fabienne de Ruiter werd kampioen in de klasse B categorie A/B met 64,76%. Joyce Kallenkoot in de categorie C met 66% en Jinke Koopmans kreeg voor de tweede keer de Friese sjerp omgehangen in de categorie D/E met een score van 67,33%.

De winnaars in Friesland bij de pony's klasse M, Z en ZZ, met in het midden drievoudig kampioen Gerrit Veenstra.
De winnaars in Friesland bij de pony’s klasse M, Z en ZZ, met in het midden drievoudig kampioen Gerrit Veenstra.
KNHS FRIESLAND

In de klasse L1 categorie A/B won Marre Kooi met een percentage van 61,83%. Thura de Boer won met 63,76% in de categorie C en in de categorie D/E Femke van der Velde met een mooi percentage van 67,33%.

Yfke Priem wist haar concurrentie in de klasse L2 categorie A/B voor te blijven met 62,33%, Mette Marit Eppinga deed dat in de categorie C met 62,50% en in de categorie D/E was het Mila Schaafsma die bovenaan eindigde met 68%.

De klasse M1/M2 categorie A/B werd gewonnen door Hilde Boersma met een score van 61,67%. In de categorie C ging de Friese titel naar Minke Sijtsma met een percentage van 64,67% en in de klasse M1 categorie D/E reed Annigje Jacobi naar de hoogste notering met 65%. Sarah Anna Brinkman haalde met 64,33% de titel binnen in de klasse M2 categorie D/E. Danique Oonk deed dat in de klasse Z1 categorie C met 59,85%. De beste score in de klasse Z1 categorie D/E kwam op naam van Nina Woerts met 66,47%.

Jildou Kooistra scoorde in de klasse Z2 cat. D/E tweemaal dik boven de 70% en won met 71,215% de Friese titel in deze klasse.

Springen pony`s
Ook bij het springen mochten de jongste deelnemers het eerst aan de start verschijnen. In de klasse B-springen categorie A/B won Femke Hoekstra met een stijl van 71 punten. In de categorie C won Yfke Priem haar tweede Friese titel met een stijl van 80 punten. De categorie D/E werd gewonnen door haar zus Frida Priem met een hoge stijlwaardering van 82,5 punten.

De klasse L springen werd gekenmerkt door super spannende barrageritten. In de klasse L-springen categorie A/B waren Anne Feenstra en Welmoed Agricola goed aan elkaar gewaagd. Welmoed zette een hele snelle tijd neer, maar Anne zette nog eens extra de turbo aan en was 5 seconden sneller. Hiermee won ze de Friese titel en zette ze de snelste tijd van de dag neer.

Hilde Veenstra was de enige die drie keer foutloos bleef in de categorie C en won daarmee deze rubriek. In de categorie D/E ging de strijd om de hoogste eer tussen Amber Zwarteveen en Femke Oostra. Uiteindelijk was Femke iets sneller in de barrage en werd gehuldigd als Fries kampioen.

De klasse M categorie C werd gewonnen door Iris Ypma. Zij had op de eindstreep de minste strafpunten en de snelste tijd.

Gerrit Veenstra zette een bijzondere knappe prestatie neer door maar liefst drie Friese titels op zijn naam te schrijven. In de klasse M-springen categorie D/E was hij de enigste die drie keer foutloos wist te blijven. Henrica Bakker moest hier nog genoegen nemen met de tweede plaats. In de klasse Z categorie C nam ze revanche en won ze met twee mooie foutloze rondes.

In de klasse Z kreeg Gerrit Veenstra stevige concurrentie van Auke Feenstra. Beide heren waren goed aan elkaar gewaagd, maar in de barrage was Gerrit een seconde sneller en won hiermee zijn tweede titel.

Ook in de klasse ZZ categorie D/E kreeg Gerrit Veenstra geduchte tegenstand van Hanna de Vries. Gerrit maakte zijn feestje compleet met de derde Friese titel van de dag!

Total
11
Shares
0 deel
0 deel
11 deel
0 Tweet
0 deel