Floor Vos en Lapache DFV op Hippiade net niet op podium

Share
  • 21 augustus 2022 20:04

door: Steven Stegen, 21 augustus 2022 20:04

Floor Vos en Lapache DFV wisten zich als enige Noor¬≠delijke com¬≠binatie te kwali¬≠ficeren voor de beslis¬≠sende k√ľr. In de verplichte proef eindigde Jacob van der Heide (Har¬≠lingen) als 15e, Maaike Sloot¬≠weg (Vlagtwedde) als 17e en Paulien Alberts (Emmen) als 19e.

Vos moest in de k√ľr als eerste van start en weerde zich kranig. Met 72,283% kwam ze met een mooie score de baan uit, maar samen met de 69,952% uit de proef was het uitein¬≠delijk n√®t niet goed genoeg voor een plek bij de beste drie. Stephanie de Frel pakte het brons met Lolita, met gemiddeld 71,273%, tegen 71,118% voor Floor Vos, die haar ‘verlies’ sportief opvatte: ,,Ik ben vooral heel blij met dit mooie resul¬≠taat.”

De strijd om de titel in het Z2 was span­nend. Met een tiende procent verschil was Miranda Rongen de kampioene met haar imponerende en swingende Kir Royaal O. Kim Noordijk werd met Kevin Costner Texel tweede.

Robin van Lierop tekende met Kardinale-Utopia Rs2 voor de titel in het ZZ-licht. Linda Verwaal (James Bond Lvd) en Jessica Buying (K√°eny) pakten zilver en brons in dit KNHS-kampioenschap. Drents kampioene Julia van Schaik wist de k√ľr niet te bereiken, zij werd met Nova elfde in de proef, Linda van der Hauw 14e en Fleur Smits 18e.

De klasse Z1 kreeg met Eline van Egmond een afge¬≠tekende kam¬≠pioene. Met Leonardo Da Silica behaalde ze een gemid¬≠delde van 71,095% in de finale en daar¬≠mee liet ze Jesper van Heijst met Keep in Mind en de als derde ge√ęindigde Nicky Snijder (RV Nieuw¬≠leusen) achter zich. De titel in het M2 was voor Saskia van Es met Fireball. Laura Zwart was met plek 10 de beste Noor¬≠delijke deel¬≠nemer met Michael.

📝 Stegen.net