Floor Vos maakt indruk bij Drentse dressuur­selectie

  • 6 februari 2022 19:13
door: redactie, 6 februari 2022 19:13

Met een waanzinnige score van 247 punten pakte Floor Vos zaterdag de overwinning in de klasse Z1 bij de selectie voor het Drents kampioenschap. Vos wist duidelijk indruk te maken op de jury met haar Lapache DFV.

Een knappe prestatie, want het was voor Lapache DFV pas het tweede optreden in het Z1.

Floor Vos Lapache DFV
Floor Vos beloont Lapache DFV na haar winnende Z1-proef.
📸 Rick Eibergen

Goede tweede was Marjan Hooge uit Ees, die met Kymona tot een resultaat van 234 kwam. De derde plaats ging naar Naomi Schonewille met Imago met 233,5 punten.

Zware tour

Marc-Peter Spahn won zondag met ruime voorsprong de zware tour. Met zijn Fries Jeroen Poll behaalde hij in de Grand Prix de winnende score van 68,333%. Met een resultaat van 67,246% was de tweede plaats voor Vai Bruntink met Ebony. Jeanine Nekeman plaatste zich als derde met Ferrari met 66,812%.

Eerder op de zondag schreef Violetta van de Pol de lichte tour op haar naam. Ze behaalde met Grand Marnier VDP net een paar punten meer dan Marjan Hooge met Idem Dito. Derde werd Chris Epskamp met Diedjee TCE. Het ZZ-zwaar werd met ruime voorsprong gewonnen door Violetta van de Pol met Jaguar VDP. Marjan Hooge werd ook hier tweede, nu in het zadel van Gabana. Zaterdag wist Hooge de eerdere ZZ-Zwaar rubriek knap te winnen met Gabana en zette ze Callista Leeuwerke met Santo’s Jealous-Love op ruim een half procent achterstand.

Op zaterdag 19 februari valt de beslissing in het Drents kampioenschap. Dan worden in Hippisch Centrum Exloo de finales verreden, in de vorm van een kür op muziek.

later meer…