archief
contact
+31 6 53239630
Julia van Schaik met Nova

Julia van Schaik en Floor Vos schitteren op Drents kampioenschap

📌 EXLOO – Julia van Schaik werd zaterdag Drents kampioen ZZ-licht. Met haar imponerende zelf opgeleide merrie Nova won ze overtuigend de beide onderdelen. In het Z2 was Floor Vos met Lapache DFV de onbetwiste kampioene van Drenthe. Beide amazones maakten hun favorietenrol waar, nadat ze vrijdag al de selectie domineerden.

Julia van Schaik behaalde met Nova een gemiddelde van 72,384%. Daarmee zette de amazone uit Groningen Ava Krause op ruime achterstand. Krause eindigde met Geronimo op 65,098%.

Van Schaik won zowel de verplichte proef als de kür met haar imponerende merrie Nova, die een imposante stokmaat van 1.76 meter heeft. ,,Ik vond het toch nog wel spannend”, zei Van Schaik na de huldiging. ,,In de proef had ik een paar foutjes. Dus het moest voor mijn gevoel nog wel gebeuren in de kür.”

Julia van Schaik en Nova pakten de Drentse titel in het ZZ-licht.
📸 Steven Stegen

Dat bleek achteraf nogal mee te vallen, maar in Drenthe worden tussentijds de scores van de verplichte proef niet bekend gemaakt, waardoor de finalisten in de kür niet weten hoe ze er voor staan. Maar voor Julia van Schaik maakte het niet uit: ze reed een ijzersterke proef op muziek met haar 7-jarige Nova, die met veel balans en een fijn ritme door de baan gaat.

Ook Ava Krause plaatste zich voor de Hippiade, door haar mooie tweede plaats met Geronimo, die zaterdag een fractie matter leek dan vrijdag. Rachelle Buining eindigde als derde met Joy Boy, die ook mooie proeven liet zien. Verrassend vierde werd Kelsey den Otter met de door haarzelf en haar moeder Monique gefokte Elando E&M, met z’n opvallend gespikkelde achterhand.

Floor Vos Z2-kampioen

In het Z2 eiste Floor Vos de Drentse titel op met Lapache DFV. De vos is een heerlijk compleet paard, dat in elke beweging en oefening weet aan te spreken. Vos stelde Lapache DFV zeer vakkundig voor en dat leidde tot een enthousiaste jury en een hoge kürscore van 76,938%. Het gemiddelde was 71,469%. ,,Het was gewoon ontzettend leuk!”, ze vatte de kampioene de dag lachend samen.

Floor Vos en Lapache DFV tijdens de huldiging Drents kampioenschap Z2.
📸 Steven Stegen

Paulien Alberts eindigde in het Z2 op de tweede plaats met haar eigen fokproduct Jolly Dolly van de Oude Meerdijk. Deze combinatie behaalde gemiddeld 67,103%. ,,Ik heb een fijne proef en een hele fijne kür gereden op muziek die ik vorige week nog even in elkaar had gezet. Want ja, je eigen kur komt het laatst als je ze ook voor anderen maakt”, lachte Alberts.

Marjan Hooge scoorde met Kymona ook goed en werd tweede in de kür, maar had in de proef een wat lagere score. Hooge werd uiteindelijk derde en miste daarmee net het ticket naar Ermelo.

Kyra Hingstman werd met Goldwyn Drents kampioen Z2 pony’s.
📸 Steven Stegen

De titel bij de pony’s Z2 ging met ruime voorsprong naar Kyra Hingstman. De leerlinge van Loes Corsel bleef met Goldwyn de concurrentie ruimschoots voor. En dat niet voor het eerst. Pleun Passier werd met Ralph Z tweede en mag ook voor Drenthe naar de Hippiade.

Lianne Ottens Z1-kampioen

In het Z1 was de Drentse titel voor Lianne Ottens, die met Erdando O’hesseln bij beide juryleden de ranglijst aanvoerde.. De combinatie van de RV Runderuiters behaalde een gemiddelde van precies 65 procent. Ook de nummers twee, drie en vier zijn geplaatst voor de Hippiade. Het gaat om respectievelijk Lisa Uilenberg met Goody-goody r.d.p., Inger Kloos met Kantos van het Kraaienest en Lisa van Mensvoort met Ivodena.

Esther van Velzen eiste de titel op in het M2. Met Heros behaalde ze 63,417% en wist ze Fredrike van Mensvoort met Guscamorka achter zich te houden. De titel in het M1 was voor Kirsten Oenema met Mister Toto Van Hopstein.

Julia van Schaik - Nova

Drents kampioenschap dressuur 2022

Drents kampioenschap dressuur 22 en 23 juli 2022 in Exloo.

foto’s bekijken en bestellen? Klik dan hier

Benjamin Bakker pechvogel

Benjamin Bakker was op het Drents kampioenschap de grote pechvogel. Hij plaatste zich met Kenny B Fabulous voor de beslissende kür, maar zijn muziek bleek niet af te spelen.

De jury gunde Bakker nog een tweede kans, hij mocht als laatste nog een poging doen, maar ook die faalde. Daarmee zat de titelstrijd er op voor de ruiter van de Stroomruiters uit Beilen, die in Friesland al eens kampioen werd.

🔴 Stegen.net


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel